Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Αυξάνονται όλοι οι μισθοί σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αυξάνονται όλοι οι μισθοί σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

από Lepanto RTV
Αυξάνονται όλοι οι μισθοί σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

Επίσημη ανακοίνωση

Μπορεί ο πρωθυπουργός να έκανε λόγο (μιλώντας στο ΣΕΒ) για αύξηση των μέσων μισθών στα 1.500 ευρώ, αλλά η επαναφορά και των υπολοίπων – εκτός των κατώτατων – αμοιβών, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

               

Το 80% των εργαζομένων δεν έλαβε καμία αύξηση το προηγούμενο έτος.

 

Στα θετικά νέα είναι πως τόσο ο ΟΟΣΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση συστήνουν ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και ζητούν το 80% των εργαζομένων να καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις που έχουν προέλθει από συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στη χώρα μας σήμερα, οι κλαδικές συμβάσεις – μόλις μετά βίας – καλύπτουν το 25% των εργαζομένων, ενώ το καθεστώς διαμόρφωσης των μισθών μέσω των διαπραγματεύσεων, έχει πάψει από το 2012.

 

 

«Πιστεύω ότι η επαναφορά των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας και θέλω να συνδέσω τη θητεία μου με την επαναφορά τους», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στο Action24, υπενθυμίζοντας πως η κατάργησή τους έγινε υποχρεωτικά στις εποχές των μνημονίων.

Ο υπουργός ανέφερε πως «η επιστροφή της Ελλάδας γίνεται σταδιακά, όπως συνέβη, λόγου χάριν, με το ξεπάγωμα των τριετιών. Δεν μπορεί να γίνει άμεσα, «εδώ και τώρα», χρειάζεται ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να γίνουν κάποια βήματα στον ενδιάμεσο χρόνο από σήμερα έως την επίσημη επαναφορά της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας».

 

Μισθοί Δημοσίου: Αυτές είναι οι αυξήσεις για 665.000 δικαιούχους – Αναλυτικά παραδείγματα

Μισθοί Δημοσίου: Πάνω από έναν μισθό ετήσιο όφελος θα δουν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι από την 1η Ιανουαρίου. Αναλυτικά παραδείγματα για όλες τις κατηγορίες. Τα νέα οικογενειακά επιδόματα. Πλαφόν δαπανών από το ΥΠΕΘΟ σε υπουργεία και φορείς για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.


 Πηγή : xristika.gr.

 

Έχει διαβαστεί 182 φορές