Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Happy Traveller στην Γκιώνα στο νομό Φωκίδας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Happy Traveller στην Γκιώνα στο νομό Φωκίδας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Happy Traveller στην Γκιώνα στο νομό Φωκίδας

Αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα Happy Traveller οδοιπορικό εντός Ελλάδος αφιερωμένο στο πέμπτο ψηλότερο βουνό της χώρας.

Ο Happy traveller δημοσίευσε.....

Έχοντας με την εκπομπή μας πατήσει στις κορυφές του Ολύμπου, του Σμόλικα, του Βόρρα (Καϊμακτσαλάν) και του Γράμμου, ήρθε η ώρα να ανεβούμε και στην Γκιώνα!
????Θα κάνουμε το γύρο του βουνού περνώντας από την ιστορική Άμφισσα, παλαιότερα γνωστή ως "Σάλωνα" που είναι και η πρωτεύουσα του νομού Φωκίδας. Θα μπούμε μέσα στο βουνό στα μεταλλεία της Φωκίδας και με το βαγονάκι των μεταλλωρύχων θα πάμε 500 μέτρα στην καρδιά της Γκιώνας για να μάθουμε τα πάντα για την μεταλλευτική ιστορία του βουνού.
☀️Θα δούμε την τεχνητή λίμνη του Μόρνου που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1980 για να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης της πρωτεύουσας. Θα φτάσουμε στο Λιδορικι που έμεινε στην ιστορία σαν ορμητήριο των αγωνιστών της Ρούμελης στην επανάσταση του 1821. Θα περάσουμε από το χωριό Συκιά που είναι ένα από τα χωριά με την πιο εντυπωσιακή τοποθεσία σε όλη την Ελλάδα και τέλος θα φτάσουμε στην Καλοσκοπή όπου θα διανυκτερεύσουμε.
????Την Καλοσκοπή θα την γνωρίσουμε καλά μιας και την επισκεφθήκαμε 2 φορές, μία χειμώνα με απόλυτη ηρεμία και μία καλοκαίρι με άπειρο κόσμο και γλέντι με κλαρίνα και χορούς στην κεντρική πλατεία! Τέλος θα ξεκινήσουμε για να κατακτήσουμε άλλη μία κορυφή και μετά από μία περιπετειώδη πεζοπορία με υπερβολικά πολύ αέρα, θα πατήσουμε το πόδι μας στην κορυφή πυραμίδα στα 2508 μέτρα υψόμετρο.
Ένα βουνίσιο φυσιολατρικό Happy Traveller στην Γκιώνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως "ασέληνο όρος".
Happy Traveller στην Γκιώνα

Έχει διαβαστεί 556 φορές