Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙΡΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙΡΟΥ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙΡΟΥ

Τι μας λένε τα Μερομήνια...

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για κακοκαιρία που θα σαρώσει όλη την Ελλάδα.

Μετά από μία απίστευτα ζεστή 28η Οκτωβρίου, ο καιρός τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη θα διατηρηθεί ο ίδιος χωρίς φαινόμενα, με την τεράστια αλλαγή να έρχεται την πρώτη ημέρα του Νοέμβρη.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο ξεκινούν βροχές από τα δυτικά, με την ημέρα γενικευμένης κακοκαιρίας να είναι η Πέμπτη 2 Νοέμβρη, με τα πρώτα βαρομετρικά να έρχονται από την Ευρώπη και να δίνουν καταιγίδες από τα δυτικά έως και την Αττική.

Από το τέλος της εβδομάδας κρυώνει και λίγο περισσότερο ο καιρός, με τη θερμοκρασία περίπου στους 22 βαθμούς και ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο με καλές και ισχυρές καταιγίδες.

Τεράστια ανατροπή με τα Μερομήνια 2023: Σε 15 μέρες χιονιάς – Δεν είναι πλάκα

Μερομήνια: Ο θυμόσοφος λαός κάθε χρόνο τον Αύγουστο, μελετά τα καιρικά σημάδια και βγάζει τις προβλέψεις για τον καιρό που θα κάνει όλη τη χρονιά. Τα γνωστά σε όλους μας Μερομήνια. Μία διαδικασία που μπορεί να μην έχει επιστημονική βάση, όμως είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό και πολλές φορές πέφτει μέσα.

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, αναλυτής καιρού, μίλησε στην τηλεόραση δίνοντας ένα νέο καιρικό τοπίο για τη φετινή χρονιά με βάση τα Μερομήνια.

Ο φετινός χειμώνας θα μπορεί να χαρακτηριστεί ώς… πολικός – με βάση πάντα τα Μερομήνια – καθώς θα έχει πολικό ψύχος, θερμοκρασίες ρεκόρ και πολλά επεισόδια χιονόπτωσης. Ο πιο περίεργος μήνας που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ θα είναι ο Ιανουάριος που θα μπει εντυπωσιακά με πολλά χιόνια και στην Αττική.

Προς το παρόν όμως και έως τις 28 Οκτωβρίου θα περάσουμε μία μικρή Άνοιξη στην καρδιά του Φθινοπώρου.

Ας τα δούμε αναλυτικά όσα είπε ο κύριος Χατζηγρίβας:

Νοέμβριος 2023

Για έναν Νοέμβριο που θα έχει μία ζέστη και μία κρύο έκανε λόγο ο αναλυτής καιρού. Από τις 6 του μήνα έως και τις 13 Νοέμβρη αναμένεται το πρώτο επεισόδιο κρύου, με κάποιες χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα στη Μακεδονία. Έπειτα ο καιρός γλυκαίνει ξανά.

Δεκέμβριος 2023

Το πρώτο σοβαρό κρύο της φετινής χρονιάς έρχεται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Θα συνοδεύεται με κάποιες χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά. Π.χ στη Μακεδονία. Τα Χριστούγεννα, ωστόσο, δεν θα είναι λευκά, αφού δεν προβλέπεται χιόνι.

Ιανουάριος 2024

Ο Ιανουάριος θα είναι εντυπωσιακός σε επίπεδο φαινομένων. Μιλάμε για ιστορικά φαινόμενα και θερμοκρασίες που θα σπάσουν ρεκόρ. Η είσοδός του θα είναι εντυπωσιακή με χιόνια να βλέπει και η Αθήνα, αλλά και η Εύβοια.

Από τις 21 του μηνός έως και το τέλος ο αναλυτής καιρού μιλάει για πολλές κατεβασιές και πολικές θερμοκρασίες.

Οι προγνώσεις γνωστών μετεωρολόγων για την… επιστροφή του φθινοπώρου

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του σήμερα γράφει ”Επιτέλους Φθινόπωρο”! Και σημειώνει: ‘‘Το ερχόμενο Σάββατο το πρώτο αξιόλογο σύστημα με πολλές βροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή. Οι βροχές το πρώτο 15ημερο μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά τα συστήματα που θα μας επηρεάσουν θέλουν προσοχή”.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την ερχόμενη Κυριακή και προειδοποιεί για οργανωμένη κακοκαιρία με έναν καιρό τύπου Π από την Πέμπτη.

”Την Πέμπτη θα δούμε στα δυτικά, στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο έναν καιρό τύπου “Π” – δηλαδή αν το παρατηρήσουμε σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά, προς τη βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα’

Ωστόσο το πέρασμά της θα είναι σύντομο, με την θερμοκρασία να μην επηρεάζεται και να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το κύμα θα κρατήσει ένα 24ωρο και από Παρασκευή θα έχουμε βελτίωση. Από την Κυριακή περιμένουμε μία πιο οργανωμένη κακοκαιρία.

Θα είναι πιο μουντή με περισσότερες βροχές, πιο επικίνδυνες καταιγίδες. Παρόμοιο το σκηνικό και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται σημαντικά και τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν επηρεάζονται αξιόλογα από βροχές. Επιμένει δηλαδή η ανομβρία”, κατέληξε.

Έχει διαβαστεί 178 φορές