Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ έρχονται στο προσκήνιο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ έρχονται στο προσκήνιο

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ έρχονται στο προσκήνιο

Για μικρομεσαίες επιχειρήσεις....

Τρία προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν ήδη προδημοσιευτεί και αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτησεων. Σύμφωνα με τη δημοσίευση του χρονοδιαγράμματος προγραμματισμένων προσκλήσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», οι δράσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν αφορούν στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις :

Η 1η  δράση σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που μας έδωσε  ο Παναγιώτης Κεχαγιάς, ιδιοκτήτης εταιρείας συνχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων αφορά την «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, αφορά όλη την ελληνική επικράτεια και επικεντρώνεται σε νέες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα, ξενοδοχεία, σκάφη αναψυχής, τουριστικά γραφεία.

 

Η 2η δράση, αφορα την «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, που έχει στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ και δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΜμΕ, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγικών επενδύσεων.Δυνητικοί δικαιούχοι είναι επενδυτές οι οποίοι αναζητούν επιδότηση για την ίδρυση νέας μικρομεσαίας επιχείρησης.

 

Η  3η δράση περιλαμβάνει το  « Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικοτητας για 1900 ωφελούμενους, με προυπολογισμό 28.120.000 ευρώ, αφορά πρώην ανέργους ηλικίας 30-55 ετών με έναρξη επιχείρησης από 1/12022 έως και 16/10/2023.

 


Έχει διαβαστεί 194 φορές