Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα κυβέρνησης-δανειστών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα κυβέρνησης-δανειστών

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα κυβέρνησης-δανειστών

«Αποτέλεσμα της ανικανότητας»

Δεν θα ψηφίσουμε τα υπερβολικά μέτρα που αποφάσισαν οι δανειστές με την κυβέρνηση, γιατί αυτά προέκυψαν από την ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, επισημαίνει σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές και πως η ΝΔ θα καταψηφίσει τα «υπερβολικά» οικονομικά μέτρα που απαιτούν οι πιστωτές για το 2019 και το 2020.

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης. Ο κύριος Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ας το κάνει μόνος του» τονίζει.

«Εγώ δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω σε πρόωρες εκλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι εφόσον γίνονταν θα τις κερδίζαμε» λέει στο Bloomberg από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην ίδια συνέντευξη, επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα μείνει μακριά από υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει. Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους, που θα στείλει το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή για δουλειές», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Ακόμα και εάν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα σέρνεται», λέει ο κύριος Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, καθώς έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο δεν πιστεύει» καταλήγει.

Έχει διαβαστεί 1433 φορές