Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ημέρα που πρέπει να αναλογιστούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει ως προς την ισότητα των φύλων.

Έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια που οι γυναίκες διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αμοιβής, διαβίωσης αλλά και το δικαίωμα της ψήφου!
Με το πέρασμα των ετών πολλές σημαντικές προσωπικότητες έκαναν αγώνες και κατάφεραν σήμερα οι γυναίκες να έχουν δικαιώματα που στις μέρες μας θεωρούμε αυτονόητα ενώ παλαιότερα δεν μπορούσαν καν να τα ονειρευτούν.
Γιατί όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το αίμα που έχυσαν εκείνες οι γυναίκες - πρότυπα;
Γιατί αν και έχουν θεσμοθετηθεί νόμοι σε πολλά κράτη, στις ημέρες μας δεν υπάρχει ακόμη ισότητα στην πράξη. Πολλές γυναίκες δεν έχουν ίση αντιμετώπιση στον εργασιακό τους χώρο, δεν έχουν ίσες αμοιβές με αντίστοιχες θέσεις ανδρών, ενώ η ενδοοικογενειακή βία, αλλά και γενικά η βία κατά των γυναικών, έχει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.
Στις μέρες μας οι γυναίκες δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε νομική προστασία με αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία.
Ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική κακοποίηση, εμπορία ανθρώπων είναι κάποια από τα εγκλήματα κατά των γυναικών που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε άμεσα.
Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΣ προερχόμαστε από κάποια ΓΥΝΑΙΚΑ.
Έχει διαβαστεί 318 φορές