Δύο γυναίκες συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στην Πάτρα, καθώς εντοπίστηκαν να παρέχουν υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας σε ασθενείς νοσοκομείου, χωρίς να διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες και τα απαραίτητα επαγγελματικά προσόντα.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, ενώ σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που διέπει το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο κατηγορούμενες εντοπίστηκαν σε διαφορετικούς θαλάμους νοσοκομείου της Πάτρας, όπου φέρονται να παρείχαν υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας σε ασθενείς.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχαν πτυχίο σχολής αδελφών νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και άδεια εργασίας από την αρμόδια αρχή. Παράλληλα, δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο νοσοκόμων και δεν διέθεταν μπλοκ φορολογικών αποδείξεων.
Οι δύο συλληφθείσες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.
Πηγή: agriniopress.gr
