Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πατρινοί ασκούν μπούλινγκ σε γιατρούς με «όπλο» την άϋλη συνταγή–Απαιτούν να τους γράψουν φάρμακα και εκβιάζουν
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πατρινοί ασκούν μπούλινγκ σε γιατρούς με «όπλο» την άϋλη συνταγή–Απαιτούν να τους γράψουν φάρμακα και εκβιάζουν

από Lepanto RTV
Πατρινοί ασκούν μπούλινγκ σε γιατρούς με «όπλο» την άϋλη συνταγή–Απαιτούν να τους γράψουν φάρμακα και εκβιάζουν

Απαιτούν να τους γράψουν φάρμακα

Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή , στο …όνομα της άϋλης συνταγογράφησης.

Σε καθημερινή βάση ιδιώτες γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας δέχονται πιέσεις αλλά και απειλές, προκειμένου να συνταγογραφήσουν , χωρίς να έχουν δει ποτέ τον  «ασθενή» , ενώ σε πολλές περιπτώσεις  η απαίτηση για  σωρηδόν συνταγογράφηση συνοδεύεται από εκβιασμούς για καταγγελία σε βάρος τους.

Η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου, καθώς κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τις σημαίνει άϋλη συνταγή και δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία συνταγή η οποία για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω κορωνοϊού, έχει ηλεκτρονική μορφή, τόνισε μιλώντας στους lepanto η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Η κ. Μαστοράκου πρόσθεσε, ότι συνάδελφοί της έχουν καταγγείλει πως δέχονται ακόμα και απειλές , ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα της Πάτρας, η λογική που έχουν ορισμένοι από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι με άλλοθι την άϋλη συνταγογράφηση , παίρνουν τηλέφωνο και στην κυριολεξία συμπεριφέρονται λες και κάνουν παραγγελία σε super market.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lepanto τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται τόσο ο ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να προχωρήσουν στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Έχει διαβαστεί 924 φορές