Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής & συνεργασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Βουρδάνος, συμμετείχε την Τετάρτη 8η Φεβρουαρίου σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο με θέματα

που άπτονται και απασχολούν αποζημιώσεις κρατικής αρωγής από ακραία καιρικά φαινόμενα.


Στη σύσκεψη συμμετείχε η κα Τετώρου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη των επιτροπών κρατικής αρωγής και των δύο πλευρών.

Βασικό θέμα της σύσκεψης, ήταν η επίλυση σε προβλήματα που χρονίζουν στην καταβολή των αποζημιώσεων μέσω της κρατικής αρωγής, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, φωτιές) «Θάλεια», «Ιανός», φωτιά στην Βόρεια Εύβοια, «Daniel”, «Elias» κατά τα έτη 2020 -2023, στο πάγιο κεφάλαιο και στον εξοπλισμό τους.

Κατά την διάρκειά της, έγινε εκτενής ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα.

Κοινός στόχος και των δύο μερών είναι να υπάρξει άμεσα θετικό αποτέλεσμα και να γίνει αποπληρωμή των αποζημιώσεων προς τους αγρότες μετά από τόσες καθυστερήσεις.


«Οι ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς και οι επιτροπές κρατικής αρωγής που έχουν συσταθεί, δουλεύουν ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες και να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες συμπολίτες μας. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θεραπεύσουμε το πρόβλημα της μέχρι σήμερα καθυστέρησης», δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

Έχει διαβαστεί 89 φορές