Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Φωκίων Ζαΐμης: «Η Περιφέρεια προχωρά τα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών στη Δυτική Ελλάδα»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Φωκίων Ζαΐμης: «Η Περιφέρεια προχωρά τα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών στη Δυτική Ελλάδα»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Φωκίων Ζαΐμης: «Η Περιφέρεια προχωρά τα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών στη Δυτική Ελλάδα»

«Τροφή» για σκέψη αποτέλεσαν τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας που διοργανώθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στην Κ. Αχαΐα, από την εφημερίδα «Αχαϊκή Πολιτεία» με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

με θέμα: «Οι παρεμβάσεις που έχουμε χρέος να κάνουμε σήμερα, προλαμβάνοντας το κακό του αύριο». 

Κατά την ομιλία του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνας Ζαΐμης, εστίασε στην ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, των υποδομών και των περιουσιών αναφέροντας έργα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης ακτών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ένα σημαντικό έργο πρόκειται να υλοποιηθεί στον Δήμο Πατρέων και συγκεκριμένα στις παραλιακές περιοχές Μονοδένδρι – Βραχνέικα – Τσουκαλέικα και Ροΐτικα, καθώς επίσης και στην παράκτια ζώνη Ρίου – Αγίου Βασιλείου. Ακόμα,  τα έργα στην περιοχή του Καλαμακίου, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, θα αφορούν την προστασία της ακτής και την τεχνητή αναπλήρωσή της με φυσικά υλικά, ώστε να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη διάβρωση.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού για το Νερό στη Σουηδία και έχει βραβευτεί με το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι»  του ΟΗΕ, μία από τις σπουδαιότερες διακρίσεις σε επιστήμονες με σημαντική προσφορά στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην επιστημονική ημερίδα συμμετείχαν, επίσης,  οι εξής: ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Νάντια Ασκούνη, ο καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Δ/ντης Έργων Υδραυλικής Μηχανικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Δήμας, ο Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Τεχνικός Γεωλόγος και Αντιπρ. του Δικτύου Διάσωσης Ακτής “Save Coast”, Χριστόφορος Καπόπουλος, ενώ παρέστησαν  πολίτες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων αλλά και εκπρόσωποι της Αιγιάλειας.


Έχει διαβαστεί 385 φορές

  •