Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Χορήγηση ειδικής εκλογικής άδειας σε εργαζόμενους για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Χορήγηση ειδικής εκλογικής άδειας σε εργαζόμενους για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Χορήγηση ειδικής εκλογικής άδειας σε εργαζόμενους για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Όλες  οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικά απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος (Απόφαση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με αρ. Πρωτ.  33195/2024). Oαριθμός των ημερών άδειας απουσίας καθορίζεται από μία (1) έως και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες ανάλογα με το καθεστώς εβδομαδιαίας απασχόλησης   και τη χιλιομετρική απόσταση που αφορά τη μετακίνηση προς και από τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος. Η πιο πάνω άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών. Οι μισθωτοί που θα κάνουν χρήση της ειδικής εκλογικής άδειας είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν στον εργοδότη βεβαίωση της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος όπου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ότι ψήφισαν.

Για όσους εκ των μισθωτών η 9η Ιουνίου 2024 είναι εργάσιμη, αυτή θεωρείται ημέρα ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, πέραν των ημερών αυτών που ορίζονται παραπάνω ως ημέρες ειδικής άδειας.

Σε περίπτωση που κάποιοςεργαζόμενος αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη χορήγηση της εκλογικής του άδειας να επικοινωνήσει με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας  στα εξής τηλέφωνα : 6980303333 και 6937896770.

 

 

                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

Έχει διαβαστεί 361 φορές

  •