Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πότε θα αρχίσει να “πέφτει” το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πότε θα αρχίσει να “πέφτει” το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πότε θα αρχίσει να “πέφτει” το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους

θα συζητηθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο

Σε γρίφο για γερούς λύτες έχει εξελιχθεί το πρόστιμο που αφορά τους ανεμβολίαστους το οποίο αφορά όσους 60ρηδες δεν έχουν εμβολιαστεί έως και τις 16 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το πρόστιμο στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα εφαρμοστεί «από την πρώτη ημέρα», προσθέτοντας πάντως ότι θα εξεταστούν δύο βασικές κατηγορίες:

Η πρώτη αφορά στις αιτήσεις που έχουν γίνει για εξαίρεση λόγω υγείας και πρέπει να αξιολογηθούν, και η δεύτερη στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Την πιθανότητα να μην ισχύσει το πρόστιμο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών άφησε ανοικτό ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ για μη τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών θα ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, είπε πως αν η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι οι πολίτες αυτής της ηλιακιακής ομάδας σπεύσουν μαζικά να εμβολιαστούν, ενδέχεται το πρόστιμο να μην ισχύσει.

Όπως δήλωσε, αν δούμε ότι σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα συζητηθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο, πρόσθεσε ο υπουργός.

Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι έχουν ακόμη στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα.


Έχει διαβαστεί 797 φορές