Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το «προΣfΕΕρουμε» επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα Αττικής
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Το «προΣfΕΕρουμε» επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα Αττικής

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Το «προΣfΕΕρουμε» επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα Αττικής

Στόχος ηενίσχυση και ψυχολογική τόνωση των παιδιών με αναπηρίες που φιλοξενούνται εκεί.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας «προΣfΕΕρουμε», ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), επισκέφθηκαν το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα Αττικής (ΠΑΑΠΑΒ), στοχεύοντας στην ενίσχυση και ψυχολογική τόνωση των παιδιών με αναπηρίες που φιλοξενούνται εκεί. Συγκεκριμένα, ο ΣΦΕΕ πρόσφερε μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού για τις αυξημένες ανάγκες του ΠΑΑΠΑΒ, όπου φιλοξενούνται περίπου 94 παιδιά διαφόρων ηλικιών. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στον χώρο του Παραρτήματος από εθελοντές και προσωπικό του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ, η οποία περιλάμβανε εορταστική μουσική από DJ, παράσταση από τον ταχυδακτυλουργό Τοτό και τους συνεργάτες του, προσφορά εορταστικού γεύματος, καθώς και διάθεση προσωποποιημένων δώρων στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Ο ΕΕΣ υποστηρίζει επί σειρά ετών το εν λόγω Κέντρο με Πολυμελή Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι επισκέπτονται το Παράρτημα σε εβδομαδιαία βάση, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία στα παιδιά, σε συνεργασία με τους υπευθύνους του Κέντρου. Επιπλέον, υλοποιούν εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, εξόδους στην κοινότητα, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων κ.α.

Η πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» πραγματοποιείται από τα τέλη του 2016 και έως σήμερα έχει συνδράμει σε φαρμακευτικό υλικό, αναλώσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακεία Α’ βοηθειών, σχολικά είδη, παιχνίδια και υλικά χειροτεχνίας, σε 14 περιοχές ανά τη χώρα. Επίσης, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια Α’ βοηθειών και εθελοντισμού.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε: «O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της εθελοντικής αγαθοποιούς ανθρωπιστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει συμπορεύεται με τον ΣΦΕΕ σε θέματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς επίσης στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στην ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος στη χώρα μας».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, κα Μαρία Λεοντάρη ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αγκαλιάζοντας τις ανάγκες παιδιών αλλά και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας. Μέσα από την πρωτοβουλία του «προΣfΕΕρουμε» ο ΣΦΕΕ σε συνεργασία με τον ΕΕΣ στηρίζει με φαρμακευτικά σκευάσματα και υγειονομικό υλικό τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Στόχος μας να βοηθήσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, άλλωστε στόχος μας είναι να στηρίζουμε την κοινωνία, να είναι όλοι καλά, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ώστε να μπορούν όλοι να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.»

Έχει διαβαστεί 152 φορές