Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΚΑΙΡΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ - ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΥΡΙΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΚΑΙΡΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ - ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΥΡΙΟ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ - ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΥΡΙΟ

Σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας θα έχουμε σήμερα κια αύριο...

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάσουν ακόμα και τους 24 βαθμούς Κελσίου, θα σημειωθούν σήμερα, ωστόσο, από το βράδυ η εικόνα αυτή θα αρχίζει να αλλάζει σημαντικά ο καιρός για να οδηγηθούμε σε ένα άκρως χειμωνιάτικο τριήμερο.

Ειδικότερα, από το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε δυνατές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου.

Αναλυτική η πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 10 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά από 5 έως 22, στην Πελοπόννησο από 4 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του 5 έως 7 μποφόρ. Από το πρωί έως το μεσημέρι οι νότιοι άνεμοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως προς το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ.

Πρόγνωση για Παρασκευή

  • Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες τις βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια (κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια) πιθανώς να είναι έντονα, ενώ στα βορειοδυτικά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
  • Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το βράδυ στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8, γρήγορα από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 04 έως 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 17 με 21 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 21 με 22 βαθμούς

Έχει διαβαστεί 158 φορές