Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σε πύρινο κλοιό η δυτική Ελλάδα - Πολλά τα μέτωπα σε δυτική Αχαΐα - Σε εξέλιξη η φωτιά στο Αγρίνιο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Σε πύρινο κλοιό η δυτική Ελλάδα - Πολλά τα μέτωπα σε δυτική Αχαΐα - Σε εξέλιξη η φωτιά στο Αγρίνιο

από Lepanto RTV

"Μάχη" των πυροσβεστών με τους δυνατούς ανέμους

Σε πύρινο κλοιό τα τελευταία 24ωρα η δυτική Αχαΐα με το ένα πύρινο μέτωπο να διαδέχεται το άλλο.

Η φωτιά που ξέσπασε προχθές στα Σαγέικα, κοντά στο δημοτικό κοιμητήριο, κατέστρεψε θερμοκήπια και άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις. Η άμεση όμως παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και η αυτοθυσία της διοίκησης και υπαλλήλων του σταθμού της ΒΙΠΕ, απέτρεψε τα χειρότερα. «Ανησυχήσαμε, γιατί οι δυνατοί άνεμοι, έδιναν «τροφή» στη φωτιά. Ευτυχώς όμως ήταν άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής και εμείς από την πλευρά του δήμου, βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος.  Μια ακόμη φωτιά που ξέσπασε στο Λάππα, οι πυροσβέστες την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο ενώ τα ξημερώματα ένα ακόμη μεγάλο πύρινο μέτωπο έθεσε πάλι σε συναγερμό την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Σαντομερίου -Σπάτα και γρήγορα επεκτάθηκε. «Προσωπικά φοβήθηκα πολύ. Ήταν τόσο ισχυροί οι άνεμοι που λέγαμε ότι η φωτιά θα περάσει και στην Ηλεία!», σημειώνει ο κ. Ραυτακόπουλος. 

Πραγματική μάχη, ώστε να μη λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η φωτιά, έδωσαν οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας της ΒΙΠΕ ενώ στην επιχείρηση έλαβαν μέρος και τρις οχήματα με εξι άνδρες από την Πάτρα. Το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και δυνάμεις από την Ηλεία.

Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά στο Καγκάδι. Σύμφωνα την ΠΥ, η φωτιά ξέσπασε από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ. Στην περιοχή έσπευσαν δυναμεις της πυροσβεστικής, δεν χρειάστηκε όμως να επέμβουν καθώς η φωτιά ήταν μικρή και η ΔΕΗ είχε αποκαταστήσει τη βλάβη.

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 

Στο μεταξύ μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή την ώρα, για φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην Τοπική Κοινότητα Σκουτεράς του δήμου Αγρινίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ Σκουτεράς και Σκουτεσιάδας, στον δρόμο προς τη Μονή Λυκουρίσσης.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής έξι πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Αγρινίου, υδροφόρα του δήμου και της Περιφέρειας, ενώ συνδράμουν και δύο πετζετέλ με ρίψεις από αέρος.

Έχει διαβαστεί 2131 φορές