Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τέλη κυκλοφορίας 2024
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τέλη κυκλοφορίας 2024

από Lepanto RTV
Τέλη κυκλοφορίας 2024

Tι ισχύει για το καθεστώς ακινησίας

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θέλουν να τα θέσουν σε καθεστώς ακινησίας, θα ξεκινήσουν επιλέγοντας «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία» και μέσω αυτής θα φτάσουν στη σελίδα όπου εμφανίζονται αυτόματα ο ΑΦΜ τους, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους και η τρέχουσα ημερομηνία.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 θα αναρτήθηκαν στη σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου έξι εβδομάδες για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Η προθεσμία των τελών κυκλοφορίας του 2024 όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα είναι η 31η Δεκεμβρίου, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών εκτός απροόπτου θα δώσει τη συνήθη παράταση.


Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θέλουν να τα θέσουν σε καθεστώς ακινησίας, επιλέγοντας «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», φτάνουν στη σελίδα όπου εμφανίζονται αυτόματα ο ΑΦΜ τους, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους και η τρέχουσα ημερομηνία. Αν έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από ένα οχήματα, τότε, κάνοντας κλικ στον αριθμό κυκλοφορίας, εμφανίζονται οι πινακίδες όλων των οχημάτων, για να επιλέξουν για ποιο επιθυμούν να καταθέσουν ψηφιακά πινακίδες. Κατόπιν, εμφανίζεται η κατάσταση του οχήματος (Κίνηση-Ακινησία). Εκεί επιλέγουν «Δήλωση Ακινησίας Οχημάτων».

Μετά οδηγούνται στη σελίδα, όπου αναγράφονται αυτόματα τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα και του οχήματός του (Αριθμός Κυκλοφορίας, ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο ή Επωνυμία, Διεύθυνση Κατοικίας ή Έδρας, ΔΟΥ). Στη συνέχεια, κάνουν κλικ στο σχετικό λήμμα, ώστε να δηλώσουν υπεύθυνα ότι το όχημα θα φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο και δεν θα το κυκλοφορήσουν μετά την θέση του σε ακινησία (οι ιδιοκτήτες γράφουν αναλυτικά τα στοιχεία του χώρου στάθμευσης όπου θα βρίσκεται το όχημα σε ακινησία). Oι πινακίδες αφαιρούνται από τον κάτοχο και διατηρούνται από τον ίδιο. Δεν απαιτείται πλέον η κατάθεσή τους στην ΔΟΥ.

Με αφορμή ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ) σχετικά με τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική βάση, ενώ έχει δηλωθεί ακινησία του οχήματος, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναφέρει ότι «εάν έχει δηλωθεί το όχημα εμπρόθεσμα σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης πρέπει να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας. Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο για την περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».



Αν διαπιστωθεί ότι το κυκλοφορούν ή ότι είναι σταθμευμένο με τις πινακίδες βιδωμένες επάνω του, τότε εκτός των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ. Αν ξανασυμβεί, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.


Πηγή : 4troxoi.gr
Έχει διαβαστεί 149 φορές