Αρχική Ειδήσεις Europe Γαλλία: Πολιτικοί εναντίον δημοσιογράφων καθ' οδόν προς τις κάλπες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Γαλλία: Πολιτικοί εναντίον δημοσιογράφων καθ' οδόν προς τις κάλπες

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Γαλλία: Πολιτικοί εναντίον δημοσιογράφων καθ' οδόν προς τις κάλπες

Με... «μπροστάρη» των Φιγιόν

Οι δημοσιογράφοι στη Γαλλία δέχονται όλο και περισσότερες «βίαιες επιθέσεις» από πολιτικούς εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, που προδιαγράφονται αμφίρροπες, καταγγέλλουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα μέσα ενημέρωσης είναι αντιμέτωπα με όλο και περισσότερη εχθρότητα, ειδικά εκ μέρους του Φρανσουά Φιγιόν και των υποστηρικτών του, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την αργομισθία της συζύγου του που μείωσε δραματικά τις πιθανότητές του να νικήσει.

Δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος ο εκπρόσωπος του Φιγιόν για να σχολιάσει την εκτίμηση των RSF, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταγγείλει τον Τύπο ότι έχει αποδυθεί σε «κυνήγι μαγισσών» εναντίον της υποψηφιότητάς του.

Η οργάνωση «καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις τις οποίες υφίστανται το τρέχον διάστημα οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν το λειτούργημά τους υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ειδικά σε μια προεκλογική περίοδο».

«Το ανησυχητικό και επιζήμιο κλίμα που διαμορφώνεται είναι επικίνδυνο για την ελευθερία του Τύπου, ακόμη περισσότερο όταν το δημιουργούν σημαίνοντες πολιτικοί οι οποίοι στέλνουν το σχεδόν απροκάλυπτο μήνυμα πως οποιοσδήποτε μπορεί να εξαπολύει επιθέσεις κατά του Τύπου ατιμώρητα», συμπληρώνει η οργάνωση.

Η οργάνωση επισημαίνει ένα περιστατικό της 9ης Φεβρουαρίου, όταν μέλη του στενού κύκλου του Φιγιόν γιουχάισαν δημοσιογράφους.

Το κλίμα εχθρότητας προς τους δημοσιογράφους είχε ήδη επισημανθεί τον περασμένο μήνα, όταν ένα βίντεο κατέγραψε έναν δημοσιογράφο να απομακρύνεται διά της βίας από άνδρες της ασφάλειας σε εκδήλωση του Εθνικού Μετώπου αφού υπέβαλε στη Μαρίν Λεπέν μια ερώτηση η οποία προφανώς δεν άρεσε.

Έχει διαβαστεί 1478 φορές