Αρχική Ειδήσεις Europe Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που άρπαξε όπλο στρατιώτη στο Ορλί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που άρπαξε όπλο στρατιώτη στο Ορλί

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που άρπαξε όπλο στρατιώτη στο Ορλί

Είχε ανοίξει πυρ νωρίτερα κατά αστυνομικών

Νεκρός από πυρά συνοριοφύλακα ένας άνδρας στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, ο οποίος άρπαξε το όπλο ενός στρατιωτικού που πραγματοποιούσε περιπολία, αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε και στο σημείο έφτασε η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID», καθώς και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και για να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου. 

Τελικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στη σορό του άνδρα.

Ο άνδρας άρπαξε το όπλο γάλλου στρατιώτη και κατευθύνθηκε προς ένα εστιατόριο McDonalds, πριν δεχθεί τα πυρά του συνοριοφύλακα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, δεν υπήρξαν τραυματίες.

Οι πτήσεις και από τα δύο τερματικά του αεροδρομίου έχουν σταματήσει και ορισμένες πτήσεις κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ στα βόρεια του Παρισιού, ανέφερε η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας.

Το περιστατικό συνδέεται με περιστατικό πυροβολισμού που είχε σημειωθεί νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο προάστιο του Σεν Ντενί. 

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Έχει διαβαστεί 1534 φορές