Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο δρομικό event που έγινε ποτέ στην Πάτρα!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο δρομικό event που έγινε ποτέ στην Πάτρα!

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο δρομικό event που έγινε ποτέ στην Πάτρα!

Με μεγάλη συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος της Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος», το Σάββατο στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού οι εγγραφές που έχουν γίνει και στις τρεις κατηγορίες των αγώνων που θα γίνουν είναι δεκάδες.

Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα του Ημιμαραθώνιου οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 980 και πλησιάζουν τις 1.000 χωρίς καν να υπολογίζονται σε αυτές οι ομαδικές εγγραφές από τις άλλες πόλεις που συμμετέχουν στο όλο δρώμενο.

Οι εγγραφές στον αγώνα των 5.000 μέτρων είναι πάνω από 800 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών και στα δύο αυτά αγωνιστικά δρώμενα της όλης εκδήλωσης θα ξεπεράσει τους 1.750.

Μεγάλη είναι και η συμμετοχή στον αγώνα των 1.000 μέτρων για τους μικρούς δρομείς όπου εκεί δεν υπάρχουν εγγραφές και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι πλέον οι ηλεκτρονικές εγγραφές, σύμφωνα με τους όρους των διοργανωτών έχουν λήξει.

Πάνω από 2.500 δρομείς συνολικά

Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος θα πρέπει να πάνε στην πλατεία Γεωργίου και να δηλώσουν την συμμετοχή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του αγώνα, με την προθεσμία να λήγει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στις 21.00.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δρομέων που θα τρέξουν και στα τρία αγωνίσματα θα ξεπεράσει σίγουρα τα 2.500 άτομα και θα αγγίξει τα 3.000, σε ένα από τα μεγαλύτερα event του δρομικού κινήματος που έχουν γίνει ποτέ σε αυτή την πόλη.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων Ημιμαραθωνίου, 1.000 μέτρων και 5.000 μέτρων είναι στο Νότιο Πάρκο (Νότια πλευρά Κολυμβητηρίου Ναυτικού Ομίλου Πατρών). Η ώρα εκκίνησης των αγώνων είναι: 1.000 μέτρα 16.00, 5.000 μέτρα 16.30 και Ημιμαραθώνιος 18.00.

Τα χρονικά όρια τερματισμού είναι: 1.000 μέτρα – δεν υπάρχει όριο,  5.000 μέτρα – 60΄, Ημιμαραθώνιος – 180′ ενώ ισχύουν οι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).

Η διαδρομή και οι σταθμοί υποστήριξης

Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και διασχίζει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης εντός του αστικού ιστού.

Διασχίζει το Νότιο Πάρκο, την Ιχθυόσκαλα, το Παλιό Λιμάνι και το Τελωνείο, τη Μαρίνα, τη Γλυφάδα, τον Ο.ΠΑ.ΘΑ και τον ΙΟΠ, την Τερψιθέα, το Ελος της Αγυιάς, την πρώην Πλαζ του ΕΟΤ.

Εκτείνεται από τον ποταμό Γλαύκο που  βρίσκεται νότια μέχρι τον προστατευόμενο από τη Διεθνή Συνθήκη Ραμσάρ Υγροβιότοπο  «Έλος της Αγυιάς» και την πρώην Πλαζ του ΕΟΤ  που βρίσκονται βόρεια.

Η διαδρομή είναι απόλυτα ασφαλής για τους αθλητές καθώς δεν διασταυρώνεται με κάθετους δρόμους και με σιδηροδρομική γραμμή και δεν έχει εμπόδια και δυσκολίες γενικότερα.

Η ανώτερη υψομετρική διαφορά της διαδρομής από τη θάλασσα είναι 3 μέτρα. Θα φυλάσσεται σε όλο το μήκος της από την Τροχαία, τους Ραδιοερασιτέχνες μοτοσικλετιστές, Λέσχη μοτοσικλετιστών και πλήθος Εθελοντών.

Τέλος θα υπάρχουν από δύο σταθμοί υποστήριξης σε κάθε στους αγώνες των 1.000 μέτρων και των 5.000 μέτρων, ενώ εννέα αντίστοιχοι σταθμοί θα απαρτίζουν τον Ημιμαραθώνιο, (ανά 2.500 μέτρα και ο ένατος στον τερματισμό).

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.


Έχει διαβαστεί 545 φορές