Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Ο Γιώργος Μελίστας κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και 1ο βραβείο παρατήρησης στην 1η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής - Junior (IOAA-JR)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ο Γιώργος Μελίστας κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και 1ο βραβείο παρατήρησης στην 1η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής - Junior (IOAA-JR)

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Γιώργος Μελίστας κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και 1ο βραβείο παρατήρησης στην 1η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής - Junior (IOAA-JR)

Στην 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής Junior (IOAA-Jr), που διοργανώθηκε στην πόλη Campulung Moldovenesc της Ρουμανίας, ο Ναυπάκτιος μαθητής Μελίστας Γεώργιος κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και έλαβε το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση στις

Η Ελληνική ομάδα στο σύνολό της αρίστευσε, κατακτώντας τρία ασημένια μετάλλια με τους μαθητές Γιώργο Μελίστα (1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου), Ανδρέα Τζιόλα και Νικόλα Κουστουμπάρδη , ένα χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Απόστολο Σαρακατσάνο και μία Εύφημη Μνεία με τον μαθητή Απόστολο-Ταξιάρχη Κούρτη.
Της Ολυμπιακής Ομάδας ηγήθηκαν ο Ορφέας Βουτυράς, Δρ. ΕΜΠ (παλιός Ολυμπιονίκης της 4ης Διεθνούς Ολυμπιάδας 2010) και ο Ιωάννης Ζαχείλας, Μηχ/κός Η/Υ (Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος). Στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Junior συμμετείχαν 9 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, και την Αμερική, με περίπου 40 μαθητές.
Η Ολυμπιακή ομάδα εκπαιδεύτηκε διαδικτυακά τους περασμένους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη από παλιούς Ολυμπιονίκες, και συγκεκριμένα από τους Μάνο Βουρλιώτη, Κρινιώ Μαρούδα, Γιάννη Κουταλιό, Κωνσταντίνο Ξυλόπορτα, Ευτυχία Βασιλείου, Διονύση Γάκη, Θέμη Πουλτουρτζίδη και Ορφέα Βουτυρά.
Στην προετοιμασία του τόσο για την Ολυμπιάδα, όσο και για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό συνέβαλε ο κ. Αργύρης Δρίβας και η διαδικτυακή τάξη αστρονομίας του Ωρίωνα.

Έχει διαβαστεί 965 φορές