Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Φώτης Παπαδάτος: Διάρκεια και ήθος πάνω στο ρινγκ- ΦΩΤΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Φώτης Παπαδάτος: Διάρκεια και ήθος πάνω στο ρινγκ- ΦΩΤΟ

από Lepanto RTV
Φώτης Παπαδάτος: Διάρκεια και ήθος πάνω στο ρινγκ- ΦΩΤΟ

Πρωταθλητής στο τάε κβον ντο και στο κικ μπόξινγκ

Στα 21 του χρόνια ο Φώτης Παπαδάτος έχει μια πλούσια καριέρα στα αθλήματα σωματικής επαφής, προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του ΑΣ Δόξα, σύλλογο στον οποίο ξεκίνησε κάνοντας τάε κβον ντο, με προπονητή τον πατέρα του, Ανδρέα Παπαδάτο. Αυτή την περίοδο ασχολείται (και) με τις σπουδές του, είναι φοιτητής στο 3ο έτος στην Σχολή Εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο. Αν και ήδη έχει κάνει το πρώτο του ταξίδι στη Θάλασσα, δεν «το βλέπει» ως πρώτη επαγγελματική προτεραιότητα:

«Θα πάρω το πτυχίο μου και θα δούμε. Θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον αθλητισμό, τόσο ως αθλητής, όσο ακολούθως ως προπονητής. Νόμιζω, πως αν όλα πάνε καλά, θα ήθελα να αγωνίζομαι ‘’μέχρι τέλους’’, αν δεν εχω τραυματισμούς, μέχρι τα 35 μου και μετά να ασχοληθώ με την προπονητική. Να φτιάξω σχολή για τα μαχητικά αθλήματα που να είναι διάσημη για τους αθλητές που παράγει και τις διακρίσεις τους», είπε στη συνέντευξή του προς το thebest.gr
Ο Φώτης Παπαδάτος ξεκίνησε 4 ετών κάνοντας Τάε κβον ντο στην Δόξα, όπου αναδείχθηκε δύο φορές πανελληνιονίκης. Πειραματίστηκε και με την πυγμαχία στην Παναχαϊκή με προπονητή τον Νίκο Πλέας, αλλά και στου μουάι τάι, πριν καταλήξει στο Κικ μπόξινγκ, όπου αγωνίζεται σήμερα στο σύλλογο Mad Dog με προπονητή τον Αννη Δομετίου. Εχει ήδη 5 αγώνες (οι τρεις επαγγελματικοί) με απολογισμό 5 νίκες, οι 4 με νοκ άουτ. Στόχος του η διεθνής καριέρα και προς τούτο προπονείται 4,5-5 ώρες ημερησίως.

Το δύσκολο, όπως εξηγεί, είναι να είσαι ήρεμος πάνω στο ρινγκ. Προτέρημά του, το ότι είναι εγκεφαλικός παίκτης, κάτι που το οφείλει στην ηρεμία του «ταεκβοντικού» του παρελθόντος, ενώ μειονέκτημά του είναι η διαχείρηση του άγχος.

Μεγαλύτερη χαρά του, ο 1ος του αγώνας στο κικ μπόξινγκ, όπου νίκησε αν και ήταν αυτσάιντερ, χάρηκε όλη η οικογένεια, θυμάται! Στον αντίποδα ένας τραυματισμός στο πόδι που του στέρησε τη συμμετοχή σε δύο επαγγελματικούς αγώνες.

Έχει διαβαστεί 374 φορές

  •