Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την υποβάθμιση και την υποστελέχωση των υγειονομικών δομών.

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία τα απογευματινά χειρουργεία ,ο λαός της Αχαΐας και οι υγειονομικοί βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την υποβάθμιση και την υποστελέχωση των υγειονομικών δομών. Μάλιστα, ενώ τα νοσοκομεία της περιοχής απαριθμούν μεγάλα κενά, η 6η ΥΠΕ και το υπουργείο εφαρμόζουν τις γνωστές εμβαλωματικές λύσεις των μετακινήσεων αντί για μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών.

Αυτή τη φορά πρωτοτύπησαν αποστέλλοντας εντολή μετακίνησης σε μια συνάδελφο μητέρα μικρών παιδιών και σε μία Ρευματολόγο για να καλύψουν τις <<έκτακτες>>-εδώ και μια τετραετία-ανάγκες στελέχωσης της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν Πύργου παραβαίνοντας ακόμα και το υπάρχον νομικό πλαίσιο που έχουν θεσπίσει για τις μετακινήσεις. Συνεχίζεται λοιπόν η πολιτική υποβάθμισης της υγείας που έχει οδηγήσει εδώ και μια τετραετία σε ένα γαϊτανάκι μετακινήσεων τους παθολόγους της Αχαΐας προκαλώντας ένα κύμα παραιτήσεων από το ΕΣΥ και ταυτόχρονα έχει διατηρήσει τους συμπολίτες του νομού Ηλείας χωρίς στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες.

Αντίστοιχα, στο Γ.Ν Αιγίου ,λόγω έλλειψης προσωπικού ,έχουν μείνει ακάλυπτες 13 μέρες εφημερίας στα ΤΕΠ χειρουργικού για το μήνα Φλεβάρη λόγω μετακίνησης γενικού ιατρού(μετακινημένου και αυτού)για την κάλυψη των εφημεριακών κενών στα ΤΕΠ παθολογικού και η λύση που προτείνεται από την 6η ΥΠΕ είναι η περαιτέρω μετακίνηση γενικών ιατρών από τα Κέντρα Υγείας ,όπως αυτό της Ακράτας.Την ίδια στιγμή μάλιστα που στο νοσοκομείο υπηρετούν τρείς παθολόγοι χωρίς να έχουν προκηρυχθεί οι αναγκαίες δύο μόνιμες θέσεις και το κενό καλύπτεται με μετακινημένους παθολόγους από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο εδώ και μια τριετία. Ανάλογο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τους δύο παιδιάτρους του νοσοκομείου, τους οποίους η ΥΠΕ μετακινεί στο Κέντρο Υγείας Αιγίου,στο οποίο δεν έχουν προκηρυχθεί οι αντίστοιχες θέσεις. Στο ίδιο νοσοκομείο, που το ακτινολογικό τμήμα λόγω έλλειψης ιατρών και χειριστών λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα χωρίς τις νυχτερινές βάρδιες. Που λειτουργούν σε σταθερή βάση μία με δύο από τις τρεις χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο κος Θεμιστοκλέους ανακοινώνει ότι εξασφάλισε 60εκ από το ταμείο ανάκαμψης για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και που η κυβέρνηση επιλέγει να δαπανήσει 8,3 δις για ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ εξοπλισμούς. Σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, οι υγειονομικές δομές υποβαθμίζονται ολοένα περισσότερο στο βωμό της λειτουργίας τους στη λογική κόστους οφέλους, με υγειονομικούς αναλώσιμους, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα, αλλά και παροχές υγείας με το σταγονόμετρο και αδρά πληρωμή για το λαό της περιοχής.

Ως εδώ!Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις προσωπικού

· Να προκηρυχθούν άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες και έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων όλες οι απαιτούμενες θέσεις με μόνιμο χαρακτήρα των υγειονομικών δομών της περιοχής

· Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία

· Συμμετέχουμε στις συνελεύσεις της Ε.Ι.Ν.Α (15/2 ΠΓΝΠ 13.00,22/2 Γ.Ν Πατρών 13.30)

· Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 22/2(ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ) με κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων (11 πμ) και 28/2 (πανεργατική απεργία)

Έχει διαβαστεί 235 φορές