Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αισιοδοξία για τα μεγάλα έργα στην Αχαΐα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αισιοδοξία για τα μεγάλα έργα στην Αχαΐα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Αισιοδοξία για τα μεγάλα έργα στην Αχαΐα

Τρένο, Πατρών-Πύργου, Προαστιακός έως Κ. Αχαΐα, επενδύσεις στο νέο λιμάνι

Του Αλέξανδρου Κογκόλη*

Για τα έργα υποδομής στην Αχαΐα, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για την προσέλκυση επενδύσεων και για τη… φυγή προς τα μπρος απαιτείται σαφώς συγκεκριμένο και ρεαλιστικό διεκδικητικό πρόγραμμα. Χωρίς στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις κι εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων. Γόνιμος διάλογος με τους αρμόδιους φορείς και προτάσεις. Όχι όμως λαϊκιστικές, βραχυπρόθεσμες και άστοχες.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεται αποτελεσματικότητα! Μπορεί να επιτευχθεί από ανθρώπους που γνωρίζουν, που έχουν εμπειρία, διαπραγματεύονται σε ρεαλιστική βάση και πετυχαίνουν.

Δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που μόνο αγαπούν την Πάτρα, την Αχαϊα και τη Δυτική Ελλάδα. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικοί. Δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που αγαπούν μόνο το κόμμα τους, αλλά αυτούς που μπορούν κι ας αγαπούν όποιο κόμμα θέλουν.

Χρειαζόμαστε επίσης αλήθειες, χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους και του πολιτικού λιντσαρίσματος από πολιτικούς λαϊκιστές που χτίζουν καριέρες στα ωραία λόγια, στην ψήφο διαμαρτυρίας και στις ψεύτικες υποσχέσεις. Θέλουμε αυτούς που τολμούν, που διεκδικούν και πετυχαίνουν για τον τόπο.

Είμαι αισιόδοξος πως θα πετύχουμε στα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα για την Αχαϊα. Η πορεία βέβαια θα το δείξει. Είμαι αισιόδοξος για τον τρόπο που μπαίνουν στο τραπέζι και των διαπραγματεύσεων. Από κει και πέρα θα τα πούμε στο αποτέλεσμα. Εύχομαι να είναι καλό, αν δεν είναι εδώ είμαστε….

Πιστεύω σε θετική κατάληξη για το τρένο στην Πάτρα, την Πατρών-Πύργου, τον προαστιακό ως την Κ. Αχαϊα, την ανάπλαση του Λαδόπουλου, του παλιού λιμανιού της Πάτρας, αλλά και την επενδυτική δραστηριότητα στο νέο, σε συνδυασμό με το εμπορευματικό κέντρο…

Έχουμε πολλά να πούμε και αναλύσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Με στοιχειοθετημένα ρεπορτάζ και αναλύσεις επί… ρεαλιστικής βάσεως!

 

*Ο Αλέξανδρος Κογκόλης είναι Διευθυντής Ειδήσεων της Τηλεόρασης Lepanto, δημοσιόγραφος στον Max fm Πάτρας 93,4 και συντάκτης στο ενημερωτικό site Patrastimes.gr

Έχει διαβαστεί 1611 φορές