Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΕΛΒΙΝΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΥΚΩΝ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΕΛΒΙΝΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΥΚΩΝ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΕΛΒΙΝΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΥΚΩΝ

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε.»

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Βελβίνα Ναυπακτίας με την εμφάνιση αγέλης λύκων. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος, εδώ και αρκετές ημέρες, οι λύκοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ήδη έχουν επιτεθεί σε κοπάδια από πρόβατα και μοσχάρια. Μάλιστα όπως τονίζουν, οι λύκοι δεν δίστασαν να επιτεθούν στα κοπάδια ακόμη και μέρα μεσημέρι.
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του Θανάση Ανδρεόπουλου κάτοικου του χωριού που όπως λέει στην κάμερα του Lepanto, επειδή το σπίτι του βρίσκεται πολύ κοντά στο πευκόδασος της Βελβίνας, κάθε βράδυ ακούει τους λύκους να ουρλιάζουν.
Οι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι αλλά και οι κάτοικοι που διαθέτουν οικόσιτα ζώα, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, καθώς όπως λένε πλέον τα ζώα τους δεν τα αφήνουν στιγμή να βοσκήσουν ελεύθερα και φυσικά πάντα τα επιτηρούν. Να σημειωθεί ότι στη Βελβίνα αυτή την στιγμή λειτουργούν 2 κτηνοτροφικές μονάδες με βοοειδή ελευθέρας βοσκής, 4 μονάδες με αιγοπρόβατα καθώς και μια πτηνοτροφική μονάδα. Η αγέλη των λύκων σκοτώνει μεγάλες αγελάδες ελευθέρας βοσκής ακόμα και 300 κιλά η κάθε μία. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν φάει περισσότερα από 5 ζώα στην περιοχή, ενώ τουλάχιστον 10 είναι τα πρόβατα που έχουν κατασπαράξει λένε οι κτηνοτρόφοι «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε. Προς το παρόν οι λύκοι βρίσκουν και τρώνε πρόβατα, αγελάδες και κατσίκες. Τι θα γίνει αν πεινάσουν; Θα επιτεθούν σε ανθρώπους;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι της Βελβίνας που απέχει μόνο 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ναυπάκτου. Όπως λένε και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επιθέσεις λύκων αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Έχει διαβαστεί 616 φορές