Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αποκλειστικές πληροφορίες: «Χτύπημα» Μητσοτάκη σε Κατσανιώτη με Φωτήλα – Η «τριάδα» της Συγγρού για την Αχαϊα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αποκλειστικές πληροφορίες: «Χτύπημα» Μητσοτάκη σε Κατσανιώτη με Φωτήλα – Η «τριάδα» της Συγγρού για την Αχαϊα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Αποκλειστικές πληροφορίες: «Χτύπημα» Μητσοτάκη σε Κατσανιώτη με Φωτήλα – Η «τριάδα» της Συγγρού για την Αχαϊα

Γιατί ακυρώθηκε η «φιέστα» για τον Σπ. Σπηλιωτόπουλο, με εντολή ηγεσίας

Με εντολή της ηγεσίας της ΝΔ ακυρώθηκε η πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης, την οποία είχε προτείνει και θα αναλάμβανε  να πραγματοποιήσει η Τοπική Οργάνωση κέντρου Πόλεως, προς τιμή του πρώην Αχαιού Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.

Η απόφαση επάρθη διότι, σύμφωνα με την ηγετική ομάδα του κόμματος, δεν είναι ώρα για εσωκομματική αναταραχή και… «Καραμανλικές φιέστες», σε μια περίοδο που προέχει η ενότητα για να παραμείνει η ΝΔ πρώτη με διαφορά στις Δημοσκοπήσεις και αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Μαϊου, θα ελάμβανε καθαρά χαρακτήρα εσωκομματικής φράξιας, ενώ θα επιβεβαίωνε για ακόμη μια φορά πρακτικές «πριονίσματος» της καρέκλας του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Οι αντιδράσεις ωστόσο που προκλήθηκαν από την ακύρωση της εν λόγω εκδήλωσης δεν ήταν έντονες, δείγμα του ότι, τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας, η οποία μετέδωσε την απόφαση της ηγεσίας, όσο και ο Κ. Μητσοτάκης δεν «ταράσσονται».

Άφησε στα «κρύα του λουτρού» τον Κατσανιώτη… με Φωτήλα

Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει να «κόβει» το βουλευτή Αχαϊας, Ανδρέα Κατσανιώτη, αφού στη θέση της Κ. Παπακώστα στον τομέα της Υγείας, τοποθέτησε αναπληρωτή του Β. Οικονόμου τον βουλευτή Αχαϊας, Ι. Φωτήλα.

Σύμφωνα με γνώστες της πολιτικής σκακιέρας, η κίνηση αυτή αποδεικνύει τη στήριξη του κ. Μητσοτάκη στο νεοεισερχόμενο Ιάσωνα Φωτήλα, ο οποίος φαίνεται πως είναι ένας από τους εκλεκτούς της κεντρικής ηγεσίας, για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η «τριάδα» της Συγγρού

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lepanto, ο αδερφός του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην Βουλευτή Αχαϊας, Μιχάλη Μπεκίρη, Φοίβος, έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες στελέχωσης του πολιτικού του γραφείου, χωρίς ωστόσο να βιάζεται, ώστε να μην «καεί» στην… κούρσα της «μάχης».

Έτσι λοιπόν, Φοίβος Μπεκίρης, Ιάσωνας Φωτήλας αλλά και ο πρώην Υφυπουργός Γ. Μαυραγάνης, φαίνεται πως αποτελούν την «αγία τριάδα» της Συγγρού, με τους δύο πρώτους ωστόσο να απολαμβάνουν με σιγουριά την εμπιστοσύνη του Κ. Μητσοτάκη.

Όσον φορά τον Α. Κατσανιώτη, υπάρχουν στο μυαλό του και εναλλακτικές, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αφού η επίδοσή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ισοδυναμούσε με νίκη για τη ΝΔ.


 

Έχει διαβαστεί 2076 φορές