Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ζωής, της ενίσχυσης της υγιεινής διατροφής, της κοινωνικής αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης, υλοποιεί πρόγραμμα αστικών λαχανόκηπων.

Πρόκειται για δημιουργία λαχανόκηπων στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου και εκμάθησης καλλιέργειας σε μικροκλίμακα για αστικούς χώρους, όπως ταράτσες, μπαλκόνια, παρτέρια πολυκατοικιών.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πάρκου, οι συμμετέχοντες αποκτούν βασικές γνώσεις καλλιέργειας, ανατομίας των φυτών, διαχείρισης των διαθέσιμων φυσικών πόρων και τέλος, συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως όργωμα, φύτεμα, ξεβοτάνισμα, σκάλισμα, λίπανση και συγκομιδή.

Το πρόγραμμα ανοίγει τις «πύλες» του για όλο το κοινό της πόλης από 26 Φεβρουαρίου έως τέλος Μαρτίου, κάθε Δευτέρα 10 π.μ. – 11 π.μ., στον χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στη Πλαζ Αγυιάς.

Αναδεικνύοντας την αξία της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, τα προϊόντα που θα συγκομιστούν θα προμηθεύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων και τη Δομή Συσσιτίων.


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00

π.μ. – 1.00 μ.μ.), στο email: parkoedu@gmail.com ή στο messenger της σελίδας του Facebook: Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων.


(Σημειώνεται ότι τα προγράμματα στη φύση υλοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και με τους όρους της σύμβασης των εργαζόμενων καθηγητών της Φυσικής Αγωγής).


Έχει διαβαστεί 350 φορές