Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις απατών στην Πάτρα

Συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.


Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στις 17-02-2024, στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, κατά την είσοδό του στη Χώρα μας και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.


Ειδικότερα, ο συλληφθείς με συνεργούς του που αναζητούνται από τις 05-02-2024 έως και τις 07-02-2024, στην Πάτρα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα της εμπλοκής των τέκνων τους σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στον συλληφθέντα και σε αποσκευές του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.285 ευρώ, ένα μπλοκ σημειώσεων και ένα κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος ως μεταφορικό μέσο που αποκτήθηκε μέσω των εγκληματικών του πράξεων.


Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αφαίρεσαν συνολικά 10.600 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν συνολικά περισσότερα από 250.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε υποθέσεις απατών και άλλες περιοχές της Ελλάδας.


Έχει διαβαστεί 388 φορές