Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δήμαρχος Αιγιαλείας στο IMPACT 2024: «Η πρόοδος και η τεχνολογία θα πρέπει να αφορούν όλους και όχι μόνο τους λίγους προνομιούχους»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δήμαρχος Αιγιαλείας στο IMPACT 2024: «Η πρόοδος και η τεχνολογία θα πρέπει να αφορούν όλους και όχι μόνο τους λίγους προνομιούχους»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Δήμαρχος Αιγιαλείας στο IMPACT 2024: «Η πρόοδος και η τεχνολογία θα πρέπει να αφορούν όλους και όχι μόνο τους λίγους προνομιούχους»

Κάθε εφεύρεση, κάθε πρόοδος και κάθε ανάπτυξη θα πρέπει να έχει ως κέντρο αναφοράς τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Αυτό είναι το κεντρικό νόημα της τοποθέτησης του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου IMPACT 2024 που πραγματοποιείται το διήμερο 17 και 18 Απριλίου στην Πάτρα, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών – Εκδόσεων Διόφαντος, έχοντας ως θέμα «Ένταση γνώσης, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα». Πρόκειται για ένα συνέδριο που έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία τρία χρόνια και διοργανώνεται από το ΙΤΥ-Ε, την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ και τον ΣΤΕΔΕ με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με κεντρικό θέμα «Προς μια έξυπνη και καινοτόμα Περιφέρεια», ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στον σκοπό που πρέπει να έχει η σύγχρονη τεχνολογία, δηλαδή να παντρέψει την πρόοδο με τις ανθρώπινες ανάγκες. «Ως φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης προσπαθούμε καθημερινά να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, εργαζόμενοι σε ένα ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον» σημείωσε ο δήμαρχος συνεχίζοντας: «Είναι μύθος ότι οι χρηματοδοτήσεις και οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε την έννοια της ανταγωνιστικότητας, τότε απλώς θα μεμψιμοιρούμε για την πρόοδο που χάσαμε. Γίνονται όμως αρκετά καλά πράγματα στην περιφέρεια και αυτό είναι ένα αισιόδοξο στοιχείο. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ώστε να αξιοποιηθεί και το λαμπρό μας ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όμως ελλείψει υποδομών φεύγει στο εξωτερικό και μεγαλουργεί εκεί. Θεωρώ πως μαζί με το δημογραφικό ζήτημα, αυτά είναι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που οδηγούν σε γήρανση του πληθυσμού. Για να είμαστε λοιπόν τόπος ευκαιριών θα πρέπει να στοχεύσουμε στη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων ώστε να κρατήσουμε την περιοχή μας και στην Ελλάδα το εκλεκτό ανθρώπινο δυναμικό».

Αναφορικά με τον Δήμο Αιγιαλείας, ο κ. Καλογερόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί από την ανάληψη καθηκόντων της περασμένης δημοτικής θητείας το 2019, όταν η Αιγιάλεια ήταν η αρνητική «πινέζα» στον χάρτη της χώρας με τη χειρότερη εικόνα από πλευράς διαχείρισης απορριμμάτων. «Σήμερα όχι μόνο καταφέραμε να αντιστρέψουμε αυτή την αρνητική εικόνα αλλά και βραβευτήκαμε πρόσφατα σε εθνικό διαγωνισμό για την πρόοδό μας στην ανακύκλωση» τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Αιγιαλείας πήρε την πρώτη θέση μετά τον Δήμο Αθηναίων στους περιφερειακούς δήμους στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών που λειτουργούν μέσω της ιστοσελίδας του. «Σημασία έχει, όλες οι εφευρέσεις και όλη η πρόοδος της τεχνολογίας και δη της ψηφιακής, να αφορούν όλο τον πληθυσμό και όχι τους λίγους προνομιούχους» τόνισε κλείνοντας ο κ. Καλογερόπουλος.


https://lepantortv.gr/media/images/1713371397080.JPG

https://lepantortv.gr/media/images/1713371556692.JPG

Έχει διαβαστεί 275 φορές