Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δήμος Δελφών: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δήμος Δελφών: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Δήμος Δελφών: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Π. Ταγκαλής: «Σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση των συνθηκών και τη διαχείριση των αδέσποτων»

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ένα έργο του Δήμου Δελφών το οποίο έρχεται να βελτιώσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 347.041,93 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ίδιους πόρους του Δήμου Δελφών και θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Ισόματα» και σε απόσταση 6,5 χλμ από την Άμφισσα, όπως επιτρέπεται και από τις χρήσεις γης του Γ.Π.Σ. της Δ.Ε. Άμφισσας.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου θα περιλαμβάνονται γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, ιατρείο (αίθουσα εξετάσεων και επεμβάσεων μικρών ζώων), αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων και μία δεύτερη αποθήκη γενικής χρήσης. Επίσης, στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί και περίφραξη του καταφυγίου.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, υπενθυμίζοντας πως η διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες αποστολές του κάθε Δήμου στον τομέα της καθημερινότητας. Παράλληλα ο κ. Ταγκαλής τονίζει το σύνθετο χαρακτήρα του ζητήματος, σημειώνοντας πως μία από τις παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στη βελτίωσή του είναι το καταφύγιο, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίας, καταρχάς στα ίδια τα ζώα και ακολούθως στην κοινωνία, αποτελώντας ταυτόχρονα δείγμα πολιτισμού.

 

 

 


Έχει διαβαστεί 820 φορές

  •