Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΟΔΗΠ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΟΔΗΠ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΟΔΗΠ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00 στο Κλειστό Γήπεδο της ΕΑΠ φιλικό παιχνίδι Τουρνουά Μπάσκετ για άτομα με Αναπηρία.

Συμμετείχαν τα παιδιά των δύο Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ» και «ΚΟΜΑΙΘΩ» του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, η «ΜΕΡΙΜΝΑ» και οι «ΜΑΧΗΤΕΣ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο οποίος βράβευσε τις ομάδες που συμμετείχαν με αναμνηστικά κύπελλα και όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν με βεβαιώσεις συμμετοχής.

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησε ο Χάρης Αργυρόπουλος, γυμναστής, εκπρόσωπος της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», η Βάνα Χρυσικού, Κοινωνική Λειτουργός, εκπρόσωπος των «ΜΑΧΗΤΩΝ», ο Αναστάσιος Σαββόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΠ και οι οικογένειες των παιδιών που αγωνίστηκαν.

Την εκδήλωση υποστήριξαν με την παρουσία τους οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας.


Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν σε μια γιορτή άθλησης με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των σχέσεών τους, σε ένα πλαίσιο σεβασμού, εμπιστοσύνης και αποδοχής της διαφορετικότητας..

Στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων υποστηρίζονται άτομα με πολλαπλές αναπηρίες. Στόχος είναι η συνύπαρξη και η αλληλεπίδραση των παιδιών με αναπηρία και με άλλους μαθητές, μέσα από ισότιμες διαδικασίες, πως είναι το κοινό παιχνίδι μέσα από τις ομάδες μπάσκετ που έχουμε δημιουργήσει στα δύο κέντρα.

Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για την προαγωγή τόσο της σωματικής και της ψυχικής υγείας των παιδιών όσο και της κοινωνικής τους ένταξης.


Τον αγώνα οργάνωσαν και συντόνισαν οι γυμναστές των ΚΔΑΠ ΑμεΑ, Μακρυκώστας, Αναγνωστάκου, Μπίκας, Πανταζής, Σαββόπουλος.


https://lepantortv.gr/media/images/-5-1.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/-6.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/2.jpg

Έχει διαβαστεί 285 φορές