Αρχική Ειδήσεις Τοπικά «Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
«Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίου

«Στόχος του προληπτικού προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για την σπουδαιότητα της διατήρησης της στοματικής υγείας.

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ρίγανης Στράτου εξετάστηκαν σήμερα από εθελοντή οδοντίατρο, στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου και διενεργείται κάθε χρόνο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο γίνεται σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

Οι εθελοντές οδοντίατροι εξετάζουν μαθητές Δημοτικού Σχολείου και δίνουν Ατομικά Δελτία προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα και για τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση τους.


Όπως εξήγησε η Γεωργία Μπόκα, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας «Στόχος του προληπτικού προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για την σπουδαιότητα της διατήρησης της στοματικής υγείας. Για την υλοποίηση του Προγράμματος ενημερώνονται τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους».

https://lepantortv.gr/media/images/IMG_20240111_095219.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/IMG_20240111_094852.jpg

Έχει διαβαστεί 124 φορές