Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δυτική Ελλάδα: Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία - Απεργούν οι γιατροί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυτική Ελλάδα: Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία - Απεργούν οι γιατροί

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Δυτική Ελλάδα: Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία - Απεργούν οι γιατροί

Τί ζητούν

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων αντιδρώντας στον νέο ασφαλιστικό νόμο. Σε κινητοποίηση βρίσκονται και οι εργολαβικοί υπάλληλοι, οι οποίοι επίσης βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη μοριοδότηση στην πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ζητεί

– την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση

– την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο,

– την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών,

– την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης και

– ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την υποστήριξή του στην κινητοποίηση και καλεί τα μέλη του τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Από την πλευρά τους οι εργολαβικοί υπάλληλοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα κάνουν και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι 8.000 εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων βρίσκονται στον αέρα. «Τους πετάνε στα σκουπίδια με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης» αναφέρει η ανακοίνωσή της και συμπληρώνει: «Να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».

 

Έχει διαβαστεί 1568 φορές