Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Με εισηγητές εκπροσώπους της δώξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Ε.Λ.Α.Σ

Με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου και του Διευθυντή  Γεώργιου Κωσταντέλλου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», από τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δ.Σ. Ναυπάκτου.

Στην σημερινή εποχή όλο και περισσότερο το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και χρησιμοποιείται, τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς. Ειδικά κατά την περίοδο του του covid και έπειτα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η εικόνα παιδιών κάθε ηλικίας να σερφάρουν στο διαδίκτυο είναι πλέον οικεία σε όλους. Πολλοί γονείς ανησυχούν για τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά τους.

 Πόσο ασφαλείς είναι και ποιες παγίδες κρύβει; Τις απαντήσεις έδωσαν οι εκπρόσωποι της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και πιο συγκεκριμένα o Γιώργος Νάκος ψυχολόγος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ε.Λ.Α.Σ  και ο κ.Κορδολαίμης αξιωματικός του τμήματος ανηλίκων. Πάνω από 10.000 καταγγελίες υποθέσεων κλίνονται κάθε χρόνο να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι του τμήματος. Συμβουλές για σωστή χρήση του διαδικτύου καθώς και αποφυγή κακόβουλων προκλήσεων με πολλά παραδείγματα ήταν τα κύρια ζητήματα που αναλύθηκαν στην ημερίδα.

Το παρόν στην ημερίδα έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, Ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς  καθώς και ο Σπύρος Τριανταφύλλου Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου.

Περισσότερα στο δελτίο ειδήσεων του Lepanto στις 20:30
Έχει διαβαστεί 682 φορές