Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ενωτική Πρωτοβουλία: Η χρονιά που έφυγαν τα "τσίγκια"...
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ενωτική Πρωτοβουλία: Η χρονιά που έφυγαν τα "τσίγκια"...

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Ενωτική Πρωτοβουλία: Η χρονιά που έφυγαν τα "τσίγκια"...

Η Ενωτική Πρωτοβουλία ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Ναυπακτίας τον Σεπτέμβριο του 2014. "Πόλη που αξίζει να ζεις, αξίζει και να την επισκεφτείς". Θέλοντας να κάνουμε αυτό το όραμα πράξη, πιάσαμε δουλειά με το καλημέρα.

Τον επόμενο μήνα προχωρήσαμε στην πρώτη αναβάθμιση του αιωνόβιου θεσμού των παζαριών: φύγαμε από τις παράγκες, περνώντας την εμποροπανήγυρη στον επόμενο αιώνα.

Ένα χρόνο μετά υλοποιήσαμε και την ασφαλτόστρωση του χώρου, ολοκληρώνοντας την αναβάθμιση.

Έτσι σήμερα τα παζάρια γίνονται σε ένα χώρο ο οποίος είναι κατάλληλος τόσο για τους επισκέπτες και τους εμπόρους που φιλοξενούμε, όσο και για εμάς τους Ναυπάκτιους. Σε νόμιμες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη πιστοποίηση πυρασφάλειας. Ένας χώρος που ήδη έχει και άλλες χρήσεις όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης, στάθμευση και που σίγουρα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο αν το Δημαρχείο δεν ήταν στον "αυτόματο πιλότο" τα τελευταία πέντε χρόνια.

Καλά παζάρια και χρόνια πολλά σε Ναυπάκτιους και επισκέπτες!

ΥΓ: Τώρα που πλέον η κλιματική κρίση είναι πραγματικότητα, ας σκεφτούμε ποια θα ήταν η προοπτική τους με τις αβίωτες συνθήκες που θα επικρατούσαν στα παζάρια αν ακόμα γίνονταν κάτω από τα τσίγκια.

 

Έχει διαβαστεί 94 φορές

  •