Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Επίσκεψη Κώστα Αχ. Καραμανλή στα "Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος"
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Επίσκεψη Κώστα Αχ. Καραμανλή στα "Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος"

από Lepanto RTV

Δείτε φωτογραφίες

Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ» επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2016 ο Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων και Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμαλής. Επιλέγοντας μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής ο κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Γρηγόρη Κοντοχρήστο για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, για τα εμπόδια που η Ελληνική πολιτεία υψώνει καθημερινά στην επιχειρηματικότητα, καθώς και για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Γρηγόρης Κοντοχρήστος αναφέρθηκε αρχικά στις χρόνιες παθογένειες του κλάδου, που οφείλονται τόσο στη γραφειοκρατία όσο και στον ανθρώπινο παράγοντα, που δυστυχώς αρνείται από θέσεις ευθύνης να διορθώσει τα κακώς κείμενα δεκαετιών. Από την «καρδιά» της πεδιάδας του Μόρνου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για το «αγκάθι» του αναδασμού που εδώ και χρόνια έχει βάλει φρένο στην εξέλιξη του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ο κ. Κοντοχρήστος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της φορολογίας, το οποίο με βάση τις αποφάσεις της Ελληνικής πολιτείας σφίγγει όλο και περισσότερο ως θηλιά στο λαιμό των επιχειρήσεων, κάνοντας δύσκολη την επόμενη ημέρα ακόμα και εκείνων που άντεξαν στα χρόνια της κρίσης.

Το οικονομικό περιβάλλον και η αστάθεια που παρουσιάζει, μην παρέχοντας καμία ασφάλεια για επενδύσεις, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο συζήτησης, με τις απόψεις του συνόλου των παρισταμένων να συγκλίνουν στον ότι εάν αυτό δεν αλλάξει άμεσα, τότε το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Μεταξύ άλλων ο κ. Κοντοχρήστος εστίασε και στο πως τα «Κοτόπουλα Ναυπάκτου», 22 χρόνια τώρα, έχουν καταφέρει να ανέλθουν στις υψηλότερες θέσεις του κλάδου, διαθέτοντας 27 καταστήματα σε 25 πόλεις της χώρας. «Η εταιρεία μας έως και το 2020 αναμένεται σταδιακά να υλοποιήσει μια επένδυση συνολικά 14 εκατομμυρίων ευρώ, αναπτύσσοντας το δίκτυο και την παραγωγή της, διασφαλίζοντας παράλληλα όλους τους προβλεπόμενους όρους που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ. Κοντοχρήστος, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση και στις θέσεις εργασίας της επιχείρησης, οι οποίες αναμένετε να αυξηθούν, από τις 160 που είναι σήμερα, κατά περίπου 100.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής, αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο οργάνωσης της εταιρείας, συμφώνησε στην ανάγκη άμεσα η Ελληνική πολιτεία να συνδράμει προς τις υγιείς επιχειρήσεις της χώρας, αφουγκραζόμενη τα πραγματικά τους αιτήματα. «Αυτό θα επιτευχθεί μόνο εάν γίνει ειλικρινής συζήτηση με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του πρωτογενούς τομέα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων της εταιρείας, διαπιστώνοντας από κοντά τον άψογο τρόπο λειτουργίας της. Ενημερώθηκε αλλά και είδε τα πρώτα αποτελέσματα της επένδυσης, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο και η οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αποτελεί δείγμα εκείνων των επιχειρήσεων που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εξέλιξη έρχεται μόνο μέσα από τη συνεχή εγρήγορση- κίνηση.

Παρών στη συνάντηση ήταν το Μέλος του ΔΣ της εταιρείας «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ» κ. Ανδρέας Κοντοχρήστος, στελέχη και εργαζόμενοί της, ενώ τον κ. Καραμανλή συνόδευσαν η Πρόεδρος της Περ. Οργ. της ΝΔ κ. Ακριβή Χάραρη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτ/νίας κ. Φώτης Τσόλκας, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Ναυπάκτου κ. Νικόλαος Τσερπέλης, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, και ο πολιτευτής του κόμματος κ. Χρήστος Παϊσιος.  

Έχει διαβαστεί 1978 φορές