Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Αναρριχητική Συνάντηση στην Καλογριά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Αναρριχητική Συνάντηση στην Καλογριά

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η 1η Αναρριχητική Συνάντηση στην Καλογριά

που διοργανώθηκε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πατρών

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, στο μοναδικής οικολογικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς οικοσύστημα της Στροφυλιάς.

Με τον τίτλο «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ», ξεκίνησε ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων αναρρίχηση top rope στα βράχια, περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους των Δυμαίων, ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με την ιστορία της αναρρίχησης και την ηθική δεοντολογία της ανάπτυξης των νέων και της συντήρησης των υπαρχόντων αναρριχητικών πεδίων στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, παρευρέθηκε μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους στο χώρο των δραστηριοτήτων την Κυριακή, όπου διάφορες δράσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, όπως πεζοπορία και αναρρίχηση στα Μαύρα Βουνά και παρατήρηση της πλούσιας ορνιθοπανίδας (Birdwatching) στο natura υδροβιότοπο της λίμνης της Στροφυλιάς, από τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς.

Ο κ. Αλεξόπουλος, αφού ευχαρίστησε την πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών κ. Αγγελική Καλιαμπέτσου για την συμβολή της στη διοργάνωση της εν λόγω συνάντησης, όπως και τους λάτρεις των σπορ της αναρρίχησης που είχαν επισκεφθεί την περιοχή, σημείωσε πως: «Η Δυτική Αχαΐα είναι ένας τόπος με σημαντικά πλεονεκτήματα και απίστευτη φυσική ομορφιά. Θα επιδιώξουμε δράσεις όπως η σημερινή, που συνδυάζουν δημιουργικά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός και ο φυσιολατρικός, με σκοπό την καθιέρωση αντίστοιχων θεσμών στην περιοχή μας. Η σημαντική παρουσία του κόσμου σήμερα εδώ, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ως προς την κατεύθυνση αυτή».

https://lepantortv.gr/media/images/1-1.JPG
Έχει διαβαστεί 416 φορές