Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η Ευρωπαϊκή Διάσταση του ΔΙΕΚ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η Ευρωπαϊκή Διάσταση του ΔΙΕΚ σε Πορτογαλία και Ισπανία

από Lepanto RTV
Η Ευρωπαϊκή Διάσταση του ΔΙΕΚ σε Πορτογαλία και Ισπανία

Δείτε φωτογραφίες

Σπουδαστές και καθηγητές του ΔΙΕΚ Πάτρας συμμετείχαν και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Erasmus+, Βασική Δράση 1 (KA1/ΒΔ1): Κινητικότητα ατόμων. Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας κτλ). Πέρυσι, σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν 3 μετακινήσεις στη Γρανάδα και στην Κόρδοβα της Ισπανίας, όπου μετακινήθηκαν συνολικά εικοσιτέσσερις (24) καταρτιζόμενοι και επτά (7) καθηγητές του ινστιτούτου μας.
 
Φέτος ήταν η σειρά της Μπράγκας της Πορτογαλίας όπου μετακινήθηκαν δύο (2) ομάδες από δεκατέσσερις (14) σπουδαστές η καθεμία, αλλά και της Γρανάδας της Ισπανίας όπου μετακινήθηκε μία ομάδα επτά (7) καθηγητών. Το πρόγραμμα με τίτλο «Facing the Economic Crisis by Enhancing Professional Practicing Exchanges in Europe», εγκεκριμένο σχέδιο Erasmus+ με κωδικό 2016-1-EL01-KA102-023338, υλοποιήθηκε την περίοδο από 28 Νοεμβρίου 2016 έως 27 Μαΐου 2017 με μεγάλη επιτυχία. Οι σπουδαστές που μετακινήθηκαν είναι οι εξής: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΖΗΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΑΠΕΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΚΟΡΚΑΡΗ ΕΥΑΝΘΙΑ, ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΨΙΔΑ ΜΑΡΙΑ, ΛΑΖΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΜΠΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΣΑΓΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ, ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΠΙΝΙΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΦΛΩΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΚΟΡΑΚΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ, ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΠΑΠΕΛΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ, ΣΧΟΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΚΑΖΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ και ΤΣΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Τους καταρτιζόμενους συνόδεψαν οι καθηγητές (δύο ανά ομάδα καταρτιζομένων, ένας κάθε εβδομάδα): ΜΠΑΡΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ.
Στην ομάδα του προσωπικού (Διοικητικοί και εκπαιδευτικοί) συμμετείχαν οι ακόλουθοι:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΑΡΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΠΕΡΓΗ ΟΛΓΑ, ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΨΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
Η επιλογή των σπουδαστών έγινε με κριτήρια βαθμολογικά και γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Οι μετακινήσεις έγιναν αεροπορικώς, ενώ οι αποστολές κατέλυσαν σε 3* ξενοδοχεία. Στη διάρκεια της παραμονής τους οι σπουδαστές τοποθετήθηκαν για πρακτική άσκηση σε εταιρείες - επιχειρήσεις και οργανισμούς σχετικούς με την ειδικότητα που παρακολουθούν στο ΔΙΕΚ Πάτρας και επιμορφώθηκαν σε μεθοδολογίες και τεχνικές αιχμής από ειδικούς του χώρου. Συγκεκριμένα, μερικές από τις τοποθετήσεις έγιναν στους ακόλουθους φορείς:
 
· Mercure (4stars)
· Ibis Budget (3stars)
· Ibis Red (3stars)
· Restaurante Lobattos
· Restaurante Palatu
· Casa de Pasto das Carvalheiras
· Twine - Achados D'Outrora Lda
Τις ημέρες που δεν υπήρχαν προγραμματισμένες τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις σε γειτονικές πόλεις, όπως για παράδειγμα στην Πορτογαλία όπου επισκέφτηκαν τη Λισσαβόνα και το Πόρτο. Αντίστοιχα στην Ισπανία επισκέφτηκαν τη Σεβίλλη (250km Δ της Γρανάδας), την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Μάλαγα (125km ΝΔ της Γρανάδας), το εντυπωσιακό λιμάνι της Μεσογείου και την Μπαέθα και την Ουμπέθα (150km Β της Γρανάδας) οι οποίες αποτελούν πολιτιστικά μνημεία της UNESCO.
 
Το πρόγραμμα των καθηγητών περιελάμβανε επισκέψεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, εξειδικευμένα σεμινάρια στη διοίκηση και στην οργάνωση εκπαιδευτικών φορέων, καθώς και συζητήσεις για διοικητικά και εκπαιδευτικά θέματα. Επίσης, οι καθηγητές ξεναγήθηκαν σε όλα τα μνημεία της Γρανάδας, και βέβαια στην πασίγνωστη και εντυπωσιακή Αλάμπρα. Ανέβηκαν στο λόφο του Αλμπαϊσίν, είδαν τις σπηλιές του Σακρομόντε και είχαν μια μαγευτική βραδιά σε παράσταση φλαμένκο.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους σπουδαστές μας και τους εκπαιδευτικούς του ΔΙΕΚ Πάτρας για την άψογη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους τόσο στην Μπράγκα της Πορτογαλίας όσο και στη Γρανάδα της Ισπανίας και να τους ευχηθούμε να μεταφέρουν κομμάτι της εμπειρίας που αποκόμισαν στην καθημερινή τους ζωή, στην Ελλάδα. Η εμπειρία τους πρέπει να μεταλαμπαδευτεί στους συν - καταρτιζόμενούς τους και στον κοινωνικό τους περίγυρο. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και γρήγορα να ξαναζήσουν παρόμοιες εμπειρίες. Εμείς, από την πλευρά μας, ως διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΔΙΕΚ Πάτρας, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να βελτιωνόμαστε και να παρέχουμε στους σπουδαστές μας όλο και υψηλότερου επιπέδου μάθηση και ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Έχει διαβαστεί 1791 φορές