Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Γεωργική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών: Από τον Σεπτέμβριο σε Μεσολόγγι και Αμαλιάδα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Γεωργική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών: Από τον Σεπτέμβριο σε Μεσολόγγι και Αμαλιάδα

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Γεωργική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών: Από τον Σεπτέμβριο σε Μεσολόγγι και Αμαλιάδα

Θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο

Σάρκα και οστά παίρνει η Γεωργική Σχολή που είχε εξαγγείλει η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών. Την Παρασκευή υπεγράφη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Γεωργίας και Παιδείας, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας «επί της ουσίας φέρνουμε την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στην περιοχή μας. Η έδρα της θα είναι στην Αμαλιάδα και στο Μεσολόγγι. Στο Μεσολόγγι θα έχουμε το ζωικό κεφάλαιο και το κομμάτι που αφορά τα δέντρα και στην Αμαλιάδα φρούτα, λαχανικά κ.ά. Αντιλαμβάνεστε ότι ο στόχος είναι η άμεση σύνδεση με το Costa Navarino. Ο,τι παράγεται να διοχετεύεται στην ξενοδοχειακή αυτή μονάδα». Η Σχολή θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και θα είναι μεταλυκειακή Σχολή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος εργαστήκαμε τους τελευταίους επτά μήνες και πετύχαμε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που έχουμε πετύχει άριστη συνεργασία και συνεννοούμαστε με τους δημάρχους Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο και Ηλιδας, Γιάννη Λυμπέρη. Και οι τρεις διαπίστωσαν ότι δεν θέλουμε να απομακρύνουμε το Πανεπιστήμιο από τις περιοχές τους αλλά να αναπτύξουμε σχολές που έχουν μέλλον και συνδέονται με την ανάπτυξη των περιοχών τους» επισημαίνει ο κ. Μπούρας.

ΣΧΟΛΗ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ
Η Γεωργική Σχολή περιλαμβάνει και τρίτο σκέλος. «Είναι κάτι που έχουμε ανακοινώσει ήδη και αφορά τη δημιουργία Σχολής Αμπέλου και Οίνου στην πόλη του Αιγίου» αναφέρει ο κ. πρύτανης. Βέβαια ο δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είχε αναφέρει ότι η Σχολή αυτή δρομολογείται σε αντάλλαγμα της Σχολής Φυσικοθεραπείας. Κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό, όπως σημείωσε ο ίδιος.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Η καλή συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών αποτυπώνεται και στη χθεσινή συμφωνία του κ. Μπούρα με τον κ. Παπαναστασίου. Κι αυτή αφορά στη διάθεση δημοτικής έκτασης για την ανέγερση φοιτητικής εστίας.


Έχει διαβαστεί 846 φορές