Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η Γέφυρα έδωσε στον Κατσιφάρα αυτά που ζητούσε ο δήμος Ναυπακτίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η Γέφυρα έδωσε στον Κατσιφάρα αυτά που ζητούσε ο δήμος Ναυπακτίας

από Lepanto RTV
Η Γέφυρα έδωσε στον Κατσιφάρα αυτά που ζητούσε ο δήμος Ναυπακτίας

Νέα συνάντηση σε 15 μέρες

Η Γέφυρα ανακοίνωσε την είδηση λίγο μετά την συνάντηση με την διαπαραταξιακή στη Ναύπακτο.

Σε μήνυμα μέσα από το Facebook η εταιρία Γέφυρα, ανακοίνωσε χθες στις 18:42 την ελεύθερη διέλευση ΑΜΕΑ από την Γέφυρα. Είχε μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση στην Ναύπακτο. Μάλιστα η Γεφυρα, εμφανίζει την ανακοίνωση σαν πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, την ώρα που η δημοτική αρχή ήθελε ένα σημάδι για να δείξει πως πετυχαίνει τους στόχους της.

Η ελεύθερη διέλευση των ΑΜΕΑ ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα του δήμου Ναυπακτίας, στο έγγραφο που είχε καταθέσει τον προηγούμενο μήνα στην Γέφυρα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα για ελεύθερη διέλευση ΑμεΑ από την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου – Θετική ανταπόκριση από την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.»

Στην χθεσινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής, η δημοτική αρχή σε έξαλλη κατάσταση ζήτησε τον λόγο από τους ανθρώπους της Γέφυρας, για το δελτίο τύπου που είχε νωρίτερα εκδώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ελεύθερη διέλευση ΑΜΕΑ από την Γέφυρα.

Με τον τρόπο αυτό η Γέφυρα δείχνει πως ξεπερνάει τον «εκβιασμό» που επιχειρεί ο δήμος Ναυπακτίας, κάνοντας μια εντυπωσιακή ανακοίνωση.

Δείτε την χθεσινή δήλωση Λουκόπουλου στο 2:20 όπου λέει πως «μας προσβάλει αυτή η ενέργεια» :

Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανέφερε:

Σε συνέχεια πρωτοβουλιών που είχαν ληφθεί στο πρόσφατο, αλλά και το απώτερο παρελθόν από τον ίδιο και αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, απέστειλε στις 22 του περασμένου Μαΐου επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Δέδε, επιστολή μέσω της οποίας εισηγείται «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εφαρμόζεται το μέτρο της ελεύθερης διέλευσης των αυτοκινήτων ατόμων με αναπηρία από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου», επισημαίνοντας ότι «η εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει δείξει θετική διάθεση προς αυτό το μέτρο, αρκεί να υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία».

Λαμβάνοντας κοινοποίηση της επιστολής του Περιφερειάρχη, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επιβεβαίωσε εγγράφως -μέσω του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, Παναγιώτη Παπανικόλα– «τη βούληση της εταιρείας να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν περισσότερο αυτή τη στιγμή ανάγκη. Στην πολύπλευρη αυτή κρίση, πλήττονται περισσότερο οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, οι οποίες και χρειάζονται στήριξη με κάθε τρόπο. Η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζουμε, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο που θέλει και χρειάζεται την αιρετή Περιφέρεια να σταθεί δίπλα του, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις. Και αυτό κάνουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Η εξέλιξη αυτή, σχετικά με το αίτημα, αποτελεί φυσική συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε επίσημα ο Περιφερειάρχης, συναντώντας τον κ. Παπανικόλα τα γραφεία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στο Αντίρριο, στις αρχές του έτους.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Παπανικόλας είχε επαναλάβει ότι ήδη από το 2009, παρακινούμενη από αυτονόητο ανθρωπιστικό αίσθημα, η εταιρεία είχε έλθει σε επαφή με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννη Βαρδακαστάνη, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στα γραφεία της ΕΣΑΜΕΑ στην Ηλιούπολη, μαζί με τον Αντώνη Χαροκόπο -τότε Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ- και νυν Βοηθό Περιφερειάρχη και Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ήδη από τότε η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είχε αντίρρηση για την ατελή διέλευση, εφόσον κάτι τέτοιο γινόταν με τρόπο νόμιμο, ο οποίος θα εξασφάλιζε και την ταυτοποίηση των διερχομένων συνανθρώπων με αναπηρίες. Στη συνέχεια η ΕΣΑΜΕΑ είχε κάνει σχετικά διαβήματα προς την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Επιπλέον, η νομότυπη ελεύθερη διέλευση των ΑΜΕΑ από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» αποτελούσε ανέκαθεν θέση και της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ», έχοντας επαναληφθεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της δράσης της από το 2010. Ήταν ως εκ τούτου γνωστή στις αναπηρικές συλλογικότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Όλες οι πλευρές που έχουν ιστορικά συνεργαστεί στην κατεύθυνση της ρύθμισης του ζητήματος, γνωρίζουν τη δεδηλωμένη ευαισθησία της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη διευκόλυνση των ΑΜΕΑ και ευελπιστούν για τη συντομότερη δυνατή δρομολόγηση της κατάλληλης θεσμικής ρύθμισης.

Έχει διαβαστεί 1418 φορές