Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με ιδιαίτερη επιτυχία το Ορατόριο «Ω Γλυκύ μου Έαρ» στο Αγρίνιο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με ιδιαίτερη επιτυχία το Ορατόριο «Ω Γλυκύ μου Έαρ» στο Αγρίνιο

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με ιδιαίτερη επιτυχία το Ορατόριο «Ω Γλυκύ μου Έαρ» στο Αγρίνιο

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 8 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το Ορατόριο «Ω γλυκύ μου Έαρ», ένα Μουσικό - Αφηγηματικό Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα που διοργάνωσε η Αγρινιώτικη Χορωδία «Αγία Σκέπη»

Είχε θέμα διαπνεόμενο από τη θρησκευτικότητα της εορτής του Πάσχα σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Αντιδημάρχου κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου.

Τους ύμνους, τους θρήνους, τα τραγούδια και τα σολιστικά μέρη έψαλλαν η Βυζαντινή Χορωδία Αγία Σκέπη και οι μουσικοί Χρήστος Ζήσης, Γιώργος Λιούλιος και Θεοδώρα Πατσιαλού, ενώ τα κείμενα επιμελήθηκε η Λένα Ζαμπάρα και στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν η Ευδοκία Καλαντζή, όλοι τους μέλη της χορωδίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, χαιρετισμός έστειλε  ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

Παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Μπόκα, από την Τοπική Κοινότητα Αγρινίου ο κ. Γιάννης Κατσαντάς και η κ. Μαρία Μπίρκου, ο Αρχιμ. Βασίλειος Αγγελάκης κι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ανδρέα Μακρυνείας κ. Στάθης Λαγός, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ήταν μέρος της δράσης Psaltica Musica Byzantina© της Χορωδίας Αγία Σκέπη Αγρινίου και τελούσε υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Γιώργο Λιούλιο έλαβε μέρος σε δύο κονσέρτα με Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Ταυτόχρονα η κ. Τασολάμπρου είχε σημαντικές συναντήσεις στα πλαίσια της πολιτιστικής πολιτικής που ασκεί τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας. Με την ιδιότητά της και ως μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου  Αγρινίου και συνεργάτιδας του Δημάρχου κ. Γιώργου Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο της πόλης του Vaslui κύριο Cătălin Mîndru. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με αντικείμενο την ανάπτυξη πολιτιστικού Τουρισμού και οι προοπτικές διεύρυνσης και εμβάθυνση της ήδη υπάρχουσας εξαιρετικής συνεργασίας στον τομέα του πολιτιστικού Τουρισμού. Η κ.

 

Τασολάμπρου συνάντησε επίσης τον Επίσκοπο κ.κ. Ιγνάτιο της Επισκοπής Huși, τον κ. Dumitru Buzatu (Νομάρχης Vaslui County Council) και τον Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου (Cultural Center Vaslui) κύριο Lucian Onciu με τον οποίο είχει άριστη συνεργασία τους τελευταίους μήνες. Η εξωστρέφεια και η προβολή της πόλης του Αγρινίου με απώτερο στόχο την πολιτιστική και τουριστική ανάταση της περιοχής αποτελούν προτεραιότητα για την  Χρυσούλα Τασολάμπρου κι αυτό αποδεικνύεται με την ανοδική πορεία που έχουν λάβει τα διεθνή φεστιβάλ που η ίδια έχει ιδρύσει στο Αγρίνιο.

Έχει διαβαστεί 348 φορές