Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας

βροχές το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Άστατος αναμένεται ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Μπορεί χθες η θερμοκρασία να κυμάνθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας σε κάποιες περιοχές τους 30 βαθμούς και το ίδιο να συμβεί και σήμερα, όμως από αύριο θα σημειώσει πτώση που θα σηματοδοτεί την αλλαγή του σκηνικού.


Επιπλέον, οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει πως θα σημειωθούν και βροχές. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά από το μεσημέρι και μετά. Παράλληλα, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν και να φτάσουν ακόμα και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.


Το Σάββατο αναμένονται μπόρες στη Μακεδονία, από το απόγευμα θα έχουν επεκταθεί σε τοπικό βαθμό, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λασποβροχές. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται και την Κυριακή στα βόρεια και δυτικά της χώρας, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς, τοπικές βροχές αναμένονται έως το πρωί στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία ενώ από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες.


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 25, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 13 έως 24, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 12 έως 29, στην Πελοπόννησο από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 28, στις Κυκλάδες από 13 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 26 και στην Κρήτη από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στον Πατραϊκό έως 5 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά στα βόρεια 3 έως 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Πατραϊκός όπου οι άνεμοι θα παραμείνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ.


Έχει διαβαστεί 590 φορές