Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το δημαρχιακό μέγαρο μετακομίζει και… πάει πλατεία!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το δημαρχιακό μέγαρο μετακομίζει και… πάει πλατεία!

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το δημαρχιακό μέγαρο μετακομίζει και… πάει πλατεία!

Στο νέο Δημαρχείο, στο κέντρο των Καλαβρύτων στην πλατεία Πετμεζαίων, μετακομίζουν από σήμερα Δευτέρα 28 του μηνός οι υπηρεσίες και τα γραφεία Δημάρχου και Αντιδημάρχων καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων.

Τη θετική αυτή εξέλιξη με την οποία κλείνει μια 15ετης περιπέτεια σε σχέση με την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην διοικητηρίου και δικαστικού μεγάρου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

Ευχαριστώντας παράλληλα όσους βοήθησαν να γίνει πράξη και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία έβαλε το τελευταίο λιθαράκι για την μεταστέγαση των υπηρεσιών με την χρηματοδότηση της εγκατάστασης του τεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του κτιρίου.

«Ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων, το οποίο για πολλές δεκαετίες φιλοξενούσε το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, ως διοικητήριο ξαναλειτουργεί με τα Καλάβρυτα να έχουν πλέον ένα Δημαρχείο όπως αξίζει στην ιστορική πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος κ.Παπαδόπουλος.

Η μεταστέγαση στο νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Το έργο ξεκίνησε, επί δημαρχίας του κ.Παπαδόπουλου το 2005, με την παραχώρηση του Διοικητηρίου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΥΔ), μέσω της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Ακολούθησε η εκπόνηση της μελέτης από την πρώην ΤΥΔΚ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Θησέας» με 1,9 εκατ. ευρώ, αναδείχθηκε εργολάβος με προσφερόμενη έκπτωση 45% αλλά διεκόπη.

Το έργο επανεντάχθηκε προ 4ετίας και επανάρχισαν οι εργασίες στο κτιριακό, επί Δημαρχίας του κ.Λαζουρά. Τελευταία ο νυν δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, το ενέταξε πάλι σε πρόγραμμα της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 611.000 ευρώ και έτσι ολοκληρώθηκε.

Πηγή: kalavrytanews.com


Έχει διαβαστεί 366 φορές