Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Χωρίς μεταβολές η λειτουργία του Πρωτοδικείου Αιγίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Χωρίς μεταβολές η λειτουργία του Πρωτοδικείου Αιγίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Χωρίς μεταβολές η λειτουργία του Πρωτοδικείου Αιγίου

Ικανοποίηση Δήμου Αιγιαλείας για τη θετική εξέλιξη

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας και ο Δήμος Αιγιαλείας, με ικανοποίηση διαπιστώνει ότι οι διαβεβαιώσεις του υφυπουργού κ. Ιωάννη Μπούγα για την πορεία του Πρωτοδικείου Αιγίου δεν ήταν απλές υποσχέσεις αλλά έγιναν πραγματικότητα.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο Αιγίου θα διατηρήσει και τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας του (Πολυμελές και Τριμελές) και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς καμία διαφορά για τους δημότες της περιοχής που απευθύνονται στις υπηρεσίες του για τις υποθέσεις τους. Επίσης, το Πρωτοδικείο Αιγίου δεν θα μετατραπεί σε μεταβατικό ή περιφερειακό, ούτε θα υπάρξουν αλλαγές σε οργανικές θέσεις υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκαν τον κ. Μπούγα, εκθέτοντας τις θέσεις του Δήμου όπως εκφράστηκαν σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που του επιδόθηκε αρμοδίως και τόνισε ότι πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις ώστε να διατηρηθούν και οι δύο βαθμοί δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Αιγίου (Πολυμελές και Τριμελές).

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πολύ καλή συνεργασία μας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μπούγα, ο οποίος εξαρχής μας είχε διαβεβαιώσει για τη θετική αυτή εξέλιξη και με το Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, επιβεβαιώθηκαν όσα μας είχε υποσχεθεί» σημειώνει σχετικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Έχει διαβαστεί 371 φορές