Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Κορινθιακή σταφίδα: Στις αποθήκες περιμένει… τιμή!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κορινθιακή σταφίδα: Στις αποθήκες περιμένει… τιμή!

από Lepanto RTV
Κορινθιακή σταφίδα: Στις αποθήκες περιμένει… τιμή!

Στις αποθήκες των παραγωγών της Ηλείας η σταφίδα περιμένει τιμή… προκειμένου να βγει στις αγορές αλλά μέχρι στιγμής το τοπίο είναι πολύ θολό με τους καλλιεργητές να μην ξέρουν τι να κάνουν…

Ακόμα και η τιμή ανά κιλό που συμφωνήθηκε στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΣΚΟΣ στην Πάτρα έχει παραβιαστεί αφού όπως λένε οι αγρότες από 1,25 ευρώ το κιλό που είχε συμφωνηθεί  η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών δίνει 1,16 ευρώ ενώ οι άλλοι ιδιώτες δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου.

Μπροστά σε αυτή την  κατάσταση οι περισσότεροι παραγωγοί της Ηλείας αποφάσισαν να την κρατήσουν στις αποθήκες μέχρι να δουν πως θα κινηθεί τελικά η σταφίδα.

«Στην αγορά έχει εμφανιστεί μόνο η Π.Ε.Σ που δίνει 1,16 το κιλό και κανείς ιδιώτης. Θέλουν να μας οδηγήσουν στα να σταματήσουμε να καλλιεργούμε σταφίδα. Προτιμούν τα φθηνά προϊόντα. Ήδη πολλοί αγρότες έχουν αρχίσει και κόβουν τα δέντρα με σταφίδα και αλλάζουν καλλιέργεια. Ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που προβληματίζονται για το τι θα κάνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το μέλλον είναι αβέβαιο και δυσοίωνο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ κ Θανάσης Βομπίρης.

Στις αποθήκες

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπροστά σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο σε σχέση με την τιμή της σταφίδας αποφάσισαν να περιμένουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση τοποθετώντας  την φετινή τους παραγωγή σε δικούς τους αποθηκευτικούς χώρους.

«Την σταφίδα την έχουμε στις αποθήκες και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Τιμή στα αζήτητα αφού ακόμα και το 1,25 που συμφώνησαν  στα τέλη Αυγούστου σε σύσκεψη στην Πάτρα δεν φαίνεται  να ισχύει ακριβώς… Τι θα κάνουμε δεν ξέρουμε. Περιμέναμε από την σταφίδα έσοδα για να καλύψουμε ανάγκες και τώρα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Τις τελευταίες δύο ημέρες τα λιπάσματα πήραν άλλο 50%  επάνω. Οι τιμές και για τα αμπέλια, το σταφύλι είναι εξευτελιστικές. Τι θα γίνει κανείς δεν ξέρει», επισημαίνει ο κ Δημήτρης Δημητρουλόπουλος από την Βροχίτσα.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει και οι τελευταίοι τον τρύγο στην Ηλεία χωρίς όμως να είναι σε θέση αν θα καταφέρουν να δώσουν την παραγωγή τους στην τιμή που θα διασφαλίζει ότι θα βγάλουν τουλάχιστον τα έξοδά τουςΈχει διαβαστεί 169 φορές

Ακολουθήστε μας...