Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Λαϊκή αγορά Ναυπάκτου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Λαϊκή αγορά Ναυπάκτου

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Λαϊκή αγορά Ναυπάκτου

Την προτιμούν όλο και περισσότεροι πολίτες

    Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν την λαϊκή αγορά της Ναυπάκτου για να προμηθευτούν νωπά και φθηνά προϊόντα. Κάθε Σάββατο στην λαϊκή αγορά της πόλης, έμποροι και παραγωγοί από τη Ναυπακτία και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, στήνουν τους πάγκους τους, τοποθετούν τα προϊόντα τους και ευελπιστούν να κάνουν τζίρο. Η λαϊκή αγορά δίνει την δυνατότητα στον παραγωγό να διοχετεύσει τα προϊόντα του κατευθείαν στον καταναλωτή από την άλλη μεριά. Στην λαϊκή αγορά της Ναυπάκτου υπάρχουν δύο κατηγορίες πωλητών: Οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες. Οι παραγωγοί είναι αγρότες ή μελισσοκόμοι οι οποίοι διαθέτουν προς πώληση τα προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι κυρίως φρούτα, λαχανικά, μέλι και οι επαγγελματίες αγοράζουν τα προϊόντα τα οποία πωλούν από διάφορες πηγές χωρίς απαραιτήτως να είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί τους. Οι καταναλωτές από την πλευρά τους εμφανίζονται ικανοποιημένοι και από την ποιότητα και από τις τιμές. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί και οι έμποροι ανανεώνουν το ραντεβού τους στην λαϊκή της Ναυπάκτου κάθε Σάββατο με τους ίδιους να τονίζουν ότι τα προϊόντα τους είναι απευθείας από το χωράφι και οι τιμές πολύ καλύτερες αφού δεν υπάρχουν οι μεσάζοντες. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι αυτός είναι και ο λόγος που οι πολίτες της περιοχής επισκέπτονται την λαϊκή αγορά.

    Παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες σημειώνουν και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην διοργάνωση της λαϊκής αγοράς. Αρχικά όπως λένε θα ήταν καλύτερα να υπήρχε ένας ενιαίος χώρος και μάλιστα σκεπασμένος που θα φιλοξενούσε την λαϊκή αγορά. Έτσι και οι πολίτες θα γλίτωναν την ταλαιπωρία αλλά και οι ίδιοι με τα προϊόντα τους δεν θα ήταν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες. Να θυμίσουμε ότι στη Ναύπακτο, υπάρχου 2 σημεία που εναλλάσσονται κάθε Σάββατο και στα οποία λαμβάνει χώρα η λαϊκή. Πρόκειται για τον δρόμο έμπροσθεν 2ου Γυμνασίου δυτικά της πόλεως και ανατολικά στην περιοχή του Σκα.

    Παράλληλα οι παραγωγοί αναφέρθηκαν και σε μια άλλη μια έλλειψη που υπάρχει και δεν είναι άλλη από την μη ύπαρξη τουαλετών στον χώρο που δυσκολεύει την κατάσταση. Όπως σημειώνουν θα μπορούσαν τα τοποθετηθούν δύο χημικές τουαλέτες που θα κάλυπταν τις ανάγκες τόσο των εμπόρων και παραγωγών όσο και των πολιτών. Ελπίζουμε ο δήμος Ναυπακτίας να μεριμνήσει για την έλλειψη αυτή. 

Έχει διαβαστεί 165 φορές