Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΖΑΡΙΩΝ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΖΑΡΙΩΝ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΖΑΡΙΩΝ

Ικανοποιηένοι δηλώνουν οι έμποροι από το φετινό παζάρι

Θετικό πρόσημο στα παζάρια της Ναυπάκτου

Ικανοποιημένοι δήλωσαν από την διοργάνωση της εμποροπανήγυρις οι έμποροι που συμμετείχαν σε αυτή φέτος.  Τα παζάρια που άνοιξαν τις πύλες τους ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου ήταν φέτος πολύ καλά οργανωμένα ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν χώροι του ναυτικού ομίλου που γειτνιάζει με τον χώρο της εμποροπανήγυρης και συγκεκριμένα οι τουαλέτες που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι επισκέπτες. Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Lepanto, ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Υπαίθριων εμπόρων λαϊκής αγοράς Δημήτρης Ψύκος μίλησε για τη διοργάνωση. Όπως είπε η διοργάνωση βαδίζει σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες καταστάσεις με τα τσίγκια ενώ τα περίπτερα είναι πιο προσεγμένα. «Υπάρχουν οι αναγκαίοι διάδρομοι και εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, υπάρχει ο διαχωρισμός ειδών σε κάθε διάδρομο ενώ υπάρχει πολύ καλή ποιότητα σε όλα τα προϊόντα». Όσον αφορά τις τιμές ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η εμποροπανύγυρις έχει καλές τιμές με τους καταναλωτές να προβαίνουν αρχικά σε έρευνα αγοράς και στη συνέχεια να αγοράζουν αυτά που θέλουν. Οι ιδιοκτήτες των περιπτέρων προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές των προϊόντων τους έτσι ώστε να είναι προσιτά σε κάθε βαλάντιο. Βέβαια, η σχέση τιμής και ποιότητας είναι κάτι το σχετικό», υπογράμμισε ο ίδιος. «Υπάρχει μια σύγχυση στους καταναλωτές. Υποχρεούται ο κάθε έμπορος να έχει μηχάνημα pos και οι τιμές όσο πουλάει με την απόδειξη της ταμειακής να πουλάει και με pos. Οι τιμές είναι οι ίδιες είτε με πληρωμή με pos είτε με μετρητά».

Διαφήμιση της Ναυπάκτου, η εμποροπανήγυρις

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου Υπαίθριων Εμπόρων, τόνισε ότι η εμποροπανήγυρις είναι μια διαφήμιση για την περιοχή. Μάλιστα όπως διευκρίνισε, τον χώρο επισκέπτονται πολίτες από όλη την Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, και την Πελοπόννησο. «Βούλιαξε η Ναύπακτος από κόσμο και αυτό είχε αντίκτυπο όχι μόνο σε εμάς που ήμασταν εντός του παζαριού αλλά και σε όλη την πόλη. Θεωρούμε ότι όλοι οι κλάδοι και οι επαγγελματίες δούλεψαν καλά τόσο η εστίαση όσο και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις», σημείωσε ο ίδιος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου της Ομοσπονδίας λαϊκών αγορών με βιομηχανικά είδη Στεφανίας Τζοάνου. Όπως είπε εδώ και 20 χρόνια δίνει το παρών στην εμποροπανήγυρη της Ναυπάκτου. «Πλέον είναι και η νέα γενιά που μπήκε και αυτή στον χώρο των παζαριών και αυτό μας ικανοποιεί αρκετά. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια, εμείς οι έμποροι και βιοτέχνες, είχαμε επισημάνει τις βασικές ελλείψεις στην διοργάνωση της Ναυπάκτου και ευτυχώς οι δημοτικές αρχές μας άκουσαν και τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα πριν από 20 χρόνια, με τα τσίγκια με τα νερά και φυσικά με την βρωμιά και την έλλειψη υποδομών. Αυτό δείχνει ότι οι Ναυπάκτιοι θέλουν την εμποροπανήγυρη και μάλιστα έφθασαν την διοργάνωση σε τέτοιο επίπεδο που δεν υπάρχει σε όλη την χώρα.

Παράπονα για τα ενοίκια.

Οι έμποροι από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν και στα ενοίκια που πληρώνουν εντός των παζαριών. Ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας Υπαίθριων εμπόρων Δημήτρης Ψύκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Lepanto, σημείωσε ότι  υπάρχουν παράπονα από τους εμπόρους καθώς τα ενοίκια είναι σε υψηλά επίπεδα. «Ζητήσαμε από την δημοτική αρχή μια μείωση της τάξης του 20% στα ενοίκια. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε για φέτος καθώς μεσολάβησαν οι εκλογές και η συζήτηση μεταφέρθηκε για τις καλένδες. Ελπίζουμε του χρόνου να παρθεί η απόφαση αυτή και να πάρουμε και εμείς μια ανάσα», σημείωσε ο κ. Ψύκος. Η κ. Τζοάνου πάλι από την πλευρά της σημείωσε ότι τα ενοίκια ήταν στα ύψη. «Δεν έγινε διαβούλευση μεταξύ των εμπόρων και της δημοτικής αρχής, όπως λέει ο νόμος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πληρώσουμε πολλά χρήματα. Ζητήσαμε από τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του χρόνου να υπάρξει η διαβούλευση και να γίνει μείωση των ενοικίων καθώς δεν μπορούμε με την όλη οικονομική δυσκολία να τα βγάλουμε πέρα. Πρέπει να ρίξουμε όλοι λίγο νερό στο κρασί μας για να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Σαν διοργάνωση είναι πολύ καλή και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι αλλά θα πρέπει να υπάρχει η συνεργασία όλων των φορέων», υπογράμμισε η ίδια. 


Έχει διαβαστεί 537 φορές