Αρχική Ειδήσεις Τοπικά 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΛ ΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΛ ΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΛ ΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η διοργάνωση του φετινού μαθητικού συνεδρίου αφορά στο επίκαιρο ζήτημα του περιορισμού της διαθεσιμότητας του πόσιμου νερού στον πλανήτη μας, καθώς και στις συνέπειές του και στην αναγκαιότητα να υπάρξει ευαισθητοποίηση και προτάσεις για τον εξορθολογισμό της χρήσης του νερού. Το θέμα ενδείκνυται για διαθεματική προσέγγιση και προάγει τη μαθησιακή εγρήγορση και την καλλιέργεια οικολογικής ενσυναίσθησης. Στόχος μας είναι η έγκυρη ενημέρωση για το παραπάνω ζήτημα, η διερεύνηση λύσεων και η ενεργή εμπλοκή των μαθητών στην αναζήτηση δεδομένων, στην αξιολόγησή τους και στην προετοιμασία τους για παρουσίαση ενώπιον κοινού.

Το μαθητικό συνέδριο υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 2984/15-02-2024 έγγραφό της, του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 119/26-01-2024 πράξη της Ολομέλειάς του και την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 21839/78/23-01-24 απόφασής της.

Με γνώμονα την απορρέουσα ανάγκη για αλληλεπίδραση και ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα προβαίνουμε στη διοργάνωση μαθητικού συνεδρίου, που αφορά στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και στην αποτύπωση ερωτημάτων και αποριών, με θέμα:

"ΝΕΡΟ, ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ”

Το μαθητικό συνέδριο περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Ι. Διαθεσιμότητα του νερού και βιώσιμες διαχειριστικές πρακτικές.

ΙΙ. Νερό και Πολιτισμοί (Παρελθόν παρόν, μέλλον και διαχρονική διαχείριση)

ΙΙΙ. Ποιότητα νερού και Παγκόσμια Υγεία

IV. Οικολογικό αποτύπωμα της χρήσης του νερού Το μαθητικό συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στο χώρο του ΓΕΛ Ρίου, Ζωγράφου και Αντωνοπούλου στο Ρίο το Σάββατο 30 Μαρτίου (30-03-2024) από ώρα 09.00 έως 14.00.

Στο πλαίσιο του μαθητικού συνεδρίου προγραμματίζονται τέσσερεις σύντομες (διάρκειας 20 λεπτών) κύριες ομιλίες, από διακεκριμένους προσκεκλημένους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν από διαφορετική σκοπιά στο υπό εξέταση ζήτημα και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων. Στη συνέχεια οι μαθητικές ομάδες θα παρουσιάσουν τα αναρτημένα έργα τους, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση. Οι μαθητικές ομάδες θα συμμετέχουν με παρουσίαση αφίσας (poster presentation), με σχετικό θέμα επιλογής τους. Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση και τη συμμετοχή στο μαθητικό συνέδριο μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του μαθητικού συνεδρίου.

Ιστοσελίδα μαθητικού συνεδρίου: https://xn--mxaabjnlaewpaashorvvbds3foe.weebly.com/

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η Οργανωτική Επιτροπή Πιερρή Ευγενία - Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας Αντωνοπούλου Ζωή – Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων (ΠΕ02) Δ. Δ. Ε. Αχαΐας Γαριού Αγγελική - Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04) Δ. Δ. Ε. Αχαΐας Παπαϊωάννου Ιωάννα - Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ. Δ. Ε. Αχαΐας Αλεξανδροπούλου Αργυρούλα - Διευθύντρια ΓΕΛ Ρίου Θεοδώρου Αλεξάνδρα - Διευθύντρια Γυμνασίου Ρίου Κούκη Μαριάνθη – Εκπαιδευτικός ΓΕΛ Ρίου Μπαλάφα Ευαγγελία – Εκπαιδευτικός ΓΕΛ Ρίου

Έχει διαβαστεί 312 φορές