Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα τρία Μουσικά Δρώμενα του 6ου Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ"
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα τρία Μουσικά Δρώμενα του 6ου Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ"

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα τρία Μουσικά Δρώμενα του 6ου Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ"

Ευφορία, Συγκίνηση και Ομορφιά, έφεραν τα πρώτα τρία μουσικά δρώμενα

σε Δελφούς και Άμφισσα όπου έλαβαν χώρα με μεγάλη επιτυχία, με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αλλά και πλήρη ικανοποίηση των ίδιων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν.

 

Πρώτα το εξαιρετικό Μουσικό Σχολείο Άμφισσας στις 26 Ιουλίου, με τους ταλαντούχους μαθητές του και τους αξιόλογους και ταγμένους στη μουσική εκπαίδευση των παιδιών, καθηγητές του, συγκίνησαν και συνεπήραν στη μυσταγωγική παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας της Άμφισσας, η οποία είχε γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό, εξαιτίας της συνύπαρξης νεότητας, ταλέντου, φυσικής ομορφιάς του περιβάλλοντος της Χάρμαινας και της ζεστασιάς του κόσμου.

 

Ακολούθησε η μοναδική Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα, στο Θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στις 29 Ιουλίου στους Δελφούς. Εκτελώντας δημοφιλή έργα των Μότσαρτ, Λάλιου, Σκαλκώτα και Τσαϊκόφσκι, μάγεψε και ανύψωσε το ακροατήριο με τη μουσική αρτιότητα των ερμηνειών της, με τη  φυσική ακουστική του υπαίθριου θεάτρου μέσα στο δελφικό τοπίο, το ευγενές ήθος που πάντα εκπέμπει μία ορχήστρα κλασικής μουσικής, αλλά και τις επεξηγηματικές, βοηθητικές παρεμβάσεις στο κοινό του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Μαραμή πάνω στη μουσική ιστορία των συνθετών και των έργων.

 

Τέλος η πρώτη μεγάλη παραγωγή του φετινού φεστιβάλ αφιερωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι, με πρωταγωνιστές, τον μεγάλο ερμηνευτή απαράμιλλου ήθους Κώστα Μακεδόνα και την ταλαντούχα, γεμάτη ζωντάνια Χριστιάνα Γαλιάτσου, με συνοδοιπόρο την εξαμελή ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών, γέμισε ευφορία και χαρά τον κόσμο που κυριολεκτικά γέμισε απ' άκρη σ' άκρη τη μεγάλη Πλατεία Ησαϊα στην Άμφισσα, στις 6 Ιουλίου.

 

Τρία δρώμενα, διαφορετικά μεταξύ τους, τα οποία προσέγγισαν διαφορετικά είδη κοινού και τα έσμιξαν στην αγκαλιά του φωκικού θερινού φεστιβάλ, με πυξίδα πάντα την ποιότητα, τη διαφορετικότητα, την εξωστρέφεια και την εναρμόνιση των δρώμενων στο όμορφο φυσικό κάλλος της Φωκίδας. 

 

Πάντα με τη στήριξη του Δικτύου Δελφών, της προέδρου του Ιωάννας Καλλία και του διοικητικού συμβουλίου του. Τους εταίρους του Δικτύου: Δήμο Δελφών, Δήμο Δωρίδας και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Καθώς και ιδιωτών Χορηγών: Metlen Energy & Metals (Ευρωπαϊκοί Βωξίτες), Θαλάσσιες Καλλιέργειες Γαλαξίδι, KEY TOURS και Motor Oil. 

 

Το 6ο Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" συνεχίζεται στην Ιτέα στις 20 Ιουλίου, με τη δεύτερη μεγάλη παραγωγή του: το Γιάννη Κότσιρα, τις Μυρτώ Βασιλείου και Δήμητρα Μπουλούζου και τους σπουδαίους μουσικούς τους. 

 

 

 

 


https://lepantortv.gr/media/images/3.jpeg

https://lepantortv.gr/media/images/6.jpeg

https://lepantortv.gr/media/images/450080719_7819580374800678_226175396231235700_n.jpeg

https://lepantortv.gr/media/images/1.jpeg

Έχει διαβαστεί 337 φορές

  •