Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ''409'' ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ''409'' ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ''409'' ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«ΘΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ»

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για πιθανή αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου του «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου για ιατρική χρήση, επαναφέρουμε τη διαχρονική θέση, τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και δεκάδων φορέων της πόλης μας, στρατιωτικών ενώσεων κ.τ.λ.

Όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για ένα σύγχρονο Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα. Παλέψαμε ενάντια στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο Νοσοκομείων, όπως του Νοσημάτων Θώρακος, που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αγωνιστήκαμε μαζί με ολόκληρο τον πατραϊκό λαό και αποτρέψαμε το κλείσιμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, που επιχείρησε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Αντίστοιχα, για το «409» θέσαμε και θέτουμε επιτακτικά το ζήτημα λειτουργίας του ως αποκλειστικά δημόσιας υγειονομικής μονάδας, με ευθύνη του κράτους, για την εξυπηρέτηση των υγειονομικών αναγκών της περιοχής μας. Οι κινητοποιήσεις μας απέτρεψαν το προηγούμενο διάστημα την εκχώρηση του ακινήτου σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία, παρά τα διάφορα «παπαγαλάκια» της πόλης μας, που μιλούσαν για την «αντι-αναπτυξιακή» πολιτική της Δημοτικής Αρχής και την εχθρική της στάση προς του επενδυτές! Άλλη μια φορά, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, μέχρι να πετύχουμε:

·     Οι κτιριακές υποδομές του «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου, να αξιοποιηθούν για τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους.

·     Να συμβάλλουν στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πατραϊκού λαού, καθώς και των αναγκών του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.

Έχει διαβαστεί 285 φορές

  •