Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Μεγάλη συμμετοχή και πλήθος προτάσεων στη δημόσια ανοικτή διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μεγάλη συμμετοχή και πλήθος προτάσεων στη δημόσια ανοικτή διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Μεγάλη συμμετοχή και πλήθος προτάσεων στη δημόσια ανοικτή διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Πρωτότυπες ιδέες, προτάσεις και απόψεις για το πώς οραματίζονται τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, διατύπωσαν εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες δημότες που πήραν μέρος στη δημόσια συμμετοχική διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης

του Δήμου την, Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Β’ Γυμνάσιο Μεσολογγίου.

 

Κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης που είχε προηγηθεί, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ Γυμνασίου Μεσολογγίου. Ακολουθώντας μια δομημένη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και χρησιμοποιώντας συμμετοχικά εργαλεία, οι πολίτες κατέθεσαν τις ιδέες και απόψεις τους, οι οποίες στη συνέχεια εξελίχθηκαν μέσα από διάλογο σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Δήμο.

 

Από ζητήματα καθημερινότητας και ασφάλειας, απόψεις για τον εθελοντισμό και την Κοινωνία των Πολιτών, έως θέματα υποδομών, πολιτισμού, καθαριότητας, τουρισμού και αναπτυξιακού σχεδιασμού, όλες οι σημαντικές για τους πολίτες θεματικές τέθηκαν σε ανοικτή διαβούλευση , και στη συνέχεια καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να αποτελέσουν έναν οδηγό για τη νέα δημοτική αρχή.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος, «η δημοτική αρχή περιλαμβάνει τη συμμετοχικότητα στον πυρήνα της άποψής της για το πως πρέπει να λειτουργεί η τοπική κοινωνία», ενώ κάλεσε όλους τους δημότες να συμμετέχουν στα κοινά και να καταθέτουν διαρκώς τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, καθώς η Στρατηγική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης–Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης εκπονείται από κοινού από τους δύο Δήμους, ενώ συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από όλη την περιοχή αλλά και εκατοντάδες πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

 

Προκειμένου να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές και προτάσεις και προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής και σε όσους δεν παρακολούθησαν την ανοικτή διαβούλευση, διατίθεται το email oxe@1249.syzefxis.gov.gr όπου μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος δημότης να αποστείλει τις δικές του ιδέες για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου έως το τέλος Απριλίου 2024.

 

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ευχαριστεί τον οργανισμό  «AoH Athina» που ανέλαβε το οργανωτικό τμήμα της εκδήλωσης, τους «Messolonghi by Locals» που πρότειναν τη διενέργεια της διαβούλευσης και την υποστήριξαν εθελοντικά, καθώς και τον Διευθυντή του Β’ Γυμνασίου Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Ζαβιτσανάκη, όπως και το προσωπικό του σχολείου, για τη διάθεση του χώρου για την πραγματοποίηση της διαβούλευσης.

 

Κυρίως όμως, ευχαριστούμε όλους και όλες εσάς που πήρατε μέρος σε αυτή την ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία, καταγράφοντας όχι μόνο τις ιδέες και προτάσεις σας αλλά και εκφράζοντας έμπρακτα μέσα από την ενεργή συμμετοχή σας την αγάπη για τον τόπο μας!

Έχει διαβαστεί 479 φορές